Ove predstojeće koncerte u Beogradu ne smete propustiti

Mnogi, opravdano misle, da posebni razlozi za posetu Beogradu nisu potrebni. Ipak, na ovom mestu podsetićemo vas na neke od važnih muzičkih događaja koji su pred nama i koji mogu biti vaš razlog za posetu Beogradu. Ukoliko ne živite u srpskoj prestonici, na raspolaganju vam je veliki izbor kvalietenog smeštaja, stanova i apartmana za iznajmljivanje koji vam daju mogućnost da uz neveliki trošak sebi i svojim prijateljima ili porodici priredite zanimljiv i bogat odmor i zabavu.

Beogradski džez festival

Ove godine, od 22. do 27. oktobra, u Domu omladine Beograda i Domu sindikata,  održava se trideseti Beogradski džez festival. Jubilarni festival održava se pod nazivom  „Sve zvezde džeza – velikani savremene džez scene“. Na svečanom otvaranju 30. Beogradskog džez festivala, u Velikoj dvorani Doma omladine Beograda, 24. oktobra, publiku će sačekati spektakularni Children Of The Light Trio, sastavljen od najboljih instrumentalista današnjice, Danila Pereza na klaviru, Džona Patitučija na basu i Brajana Blejda za bubnjevima.

Tokom trajanja 30. Beogradskog džez festivala publiku očekuje desetak koncerata najaktuelnijih džez umetnika iz SAD, Italije, Nemačke, Švajcarske, Austrije, Danske, Portugalije i Srbije. Pored ostalih, na jubilarnom festivalu će nastupiti Nils Peter Molvaer i Moric fon Osvald, Vasil Hadžimanov bend sa gostom Dejvidom Binijem kao i Charles Lloyd Quartet i Michel Camilo Trio za završno veče festivala. Ukoliko ste ljubitelj džez muzike, dolazak na trideseti beogradski džez festival je obavezan.

John McLaughlin u Domu Sindikata

Ljubitelji džeza imaju pregršt razloga za posetu Beogradu ove jeseni. Neposredno nakon završetka džez festivala, 6. novembra, u Domu Sindikata, sa početkom u 20 časova, održaće se  koncert legendarnog fjužn gitariste, Džon Mek Lafina. Mnogi ga smatraju jednim od najuticajnijih i tehnički najboljih gitarista svih vremena, koji je ovladao izuzetno velikim rasponom stilova i žanrova, među kojima su džez, indijska klasična muzika, flamenko i fjužn.

John-McLaughlin-u-Domu-Sindikata

Herbi Hankok

Još malo džeza. Legenda svetske muzičke scene i apsolutni džez velikan Herbie Hancock, na veliki beogradski koncert 27. novembra u Sava centru, dolazi u pratnji „All Star Trija“ koji sačinjavaju bubnjar Vinnie Colaiuta i perkusionista Džejms Genus, kao i afrički gitarista Lionel Loueke.

Herbi-Hankok

Zdravko Čolić u Kombank Areni

Ukoliko ste ljubitelj pop zvuka, koncert legendarnog Zdravka Čolića nešto je što ne smete propustiti. Promocija albuma „Vatra i barut“ biće prvi beogradski nastup slavnog pevača nakon devet godina. Početak koncerta zakazan je za 12. decembar u 20 časova.

zdravko-colic-foto-nebojsa-babic-1412845297-579513

Rade Šerbedžija i Zapadni kolodvor bend

Još jedna legenda jugoslovenske muzike nastupiče u decembru u Beogradu. Tradicionalno prednovogodišnje druženje sa Radetom Šerbedžijom, zakazano je za 20. decembar i Dom Sindikata. Šerbedžija i njegov bend, izvodiće poznate hitove kao i pesme sa najnovijeg albuma.

rade-serbedzija