Ovi gradovi imaju najbolji noćni život

Svetski najatraktivniji gradovi za noćni život sadrže od svega po malo: malo glamura, puno lepote i zavodljivosti i naravno malo neobičnosti i karakteristike kulture zemlje u kojoj se nalaze.

Ova lista je objavljena u knjizi Najbolji svetski gradovi (The World’s Best Cities – National Geographic )

  1. Dablin, Irska

Između Triniti koledža i starog grada, postoji oblast Temble Bar koja čini dekadentno naselje puno barova i noćnih klubova. Pivo teče u izobilju u čuvenom kafiću Brazen Head za koji se veruje da je nastariji irski pab (osnovan je 1198) i koji je pominjan u poznatom Džojsovom delu Uliks.

  1. Beograd, Srbija

Beograd je u svetu poznat po neverovatnom noćnom životu. Splavovi daju posebnu draž letnjim noćima u srpskoj prestonici. Odlična mesta za izlazak se nalaze i u delu oko industrijske zone na Savamali. Rezervišite smeštaj na vreme i spremite se za nezaboravan provod!

  1. La Paz, Bolivija

Na visini od 3597 metara nadmorske visine, u glavnom gradu Bolivije postaje prohladno nakon zalaska sunca, kada se meštani sakrivaju u mesta gde uz piće mogu da ogreju svoje srce i razmene tajne. Ne brinite, ova dama uvek sve posetioce dočekuje raširenih ruku.

  1. Sao Paolo, Brazil

Ovaj brazilski megalopolis nudi veliki izbor zabave. Možete često videti lepo doterane žitelje ovog grada kako odlaze i kupuju piće ili hranu na ulici i zatim se okupljaju i plešu na gradskim trgovima neke od čuvenih brazilskih plesova kao što su samba, bosa nova i mnogi drugi.

  1. San Huan, Portoriko

Ovaj grad je stvoren za flert po modernim barovima u ulici San Sebastijan, kao i u zanimljivim tropskim klubovima gde se pleše rumba. Naravno sa pinja koladom u ruci!

  1. Goa, Indija

Bilo da tražite usamljene kutke i uvale, ili ste željni uzbudljive atmosfere pune dešavanja, plaže Goe će ispuniti vaše fantazije. Uprkos gradskim zabranama celonoćne zabave u kafićima, noćni život nije klonuo.

  1. Ibica, Španija

Ukoliko želite da se dobro provedete, klubovi na Ibici su pravi izbor za vas. Zabaviće vas i dovesti do usijanja već prelepe španske noći. Fantastičan izbor Dj-eva i veliki podijumi za igru će vas ostaviti bez daha. Kada vam jedna žurka dosadi, uvek možete uhvatiti Diskobus do sledeće avanture.

  1. Hjuston, Teksas

Obucite teksas pantalone, nabacite osmeh i spremni ste za odličnu teksašku zabavu nakon zalaska sunca. Klubovi u Vašington aveniji vam nude fenomenalan izbor različitih sadržaja koji će držati vašu pažnju tokom cele noći. Nemojte očekivati samo zabavu u stilu kauboja, u ponudi Hjustona su I sjajna pozorišta i džez klubovi.

  1. Solun, Grčka

Da li se sećate razigranih i vedrih grčkih mozaika? Ovaj duh je i dalje očuvan u prelepom Solunu koji krasi veliki izbor neverovatnih plaža.  Zanimljiv podatak je i da je Solun  evropski grad koji ima najveći broj kafića po stanovniku.

  1. Baku, Azerbejdžan

Novac od nafte je ublažio raniju grubost i siromaštvo ovog grada i omogućio mu da postane jedan od najboljih i najzabavnijih mesta sa ove strane Kavkaza. U pabu koji nosi ime Vilijama Šekspira se okupljaju Azerbejdžanci i doseljenici i zabavljaju i plešu na šanku do zore, dok u Konti pabu uživaju u pivu koja mogu da natoče iz burića iznad svakog stola.

Autor: Selena Vignjević