Patuljasti Šnaucer – Najbolji kućni pas

Tvrdi se da šnaucer pripada u grupu najstarijih pasmina, jer postoje dokazi da je on sa čovjekom, lovio i čuvao stada još prije 3000 g. p.n.e. Već tad ovi psi nisu bili primitivni psi. Bili su to pravi kućni psi, koji su živjeli i dijelili zajedničku sudbinu sa čovjekom.

karakter patuljasti šnaucer
Patuljasti šnauceri su bili i ostali pravi psi – oni su samo prividno patuljci: vani mali, a iznutra ogromni. Zato ih treba odgajati isto kao i velike. Ono što im nedostaje od veličine, to s lakoćom rade i nadoknađuju temperamentom i sposobnošću za izvršavanje zadataka. Oni su bili i ostali najpažljiviji čuvari, beskompromisni zaštitnici i najvjerniji pratioci svojih gazda. Ukoliko im se pruži prilika i danas mogu uspješno uživati u lovu na miševe. Patuljci su privrženi, inteligentni, beskrajno znatiželjni i jako prilagodljivi psi, vole vesele ljude i veliku obitelj. Patuljci će kao i nekada u prošlosti u svoju obitelj, svoj ”čopor”, lako prihvatiti, zavoljeti i radosno uvrstiti kako novog psa i novu životinju tako i novog ljudskog člana.

Pažljivom 100 godišnjom selekcijom izdvojena su tri oblika šnaucera po veličini, a kod patuljastih izdvojeni su i po četiri boje. Prvo su izdvojeni papar-sol, zatim crni, pa crno srebrni i na kraju bijela boja. S obzirom da su u nastanku boja patuljaka upotrebljene različite rasa radi selekcije i održanja boje ovi se oblici potpuno posebno ocjenjuju, selektiraju i pare.

Karakter Patuljastog Šnaucera odnosno priroda ponašanja identična je kako i kod velikog Šnaucera, samo začinjena s temperamentom i ponašanjem malog psa.
Inteligencija, neustrašivost, izdržljivost i budnost čine patuljastog šnaucera idealnim kućnim psom ili psom za pratnju koji se bez problema može držati čak i u malom stanu.

Tipične osobine su njegov ljubazan temperament spojen sa smišljenom mirnoćom. Osobit je njegov dobroćudni karakter, volja za igrom i odanost gospodaru. Vrlo je nježan prema djeci, tolerantan, živahan, ali ne razdražljiv. Visoko razvijena intuicija, mudrost, sposobnost za učenje, hrabrost, izdržljivost i otpornost na bolesti daju sve prednosti za obiteljskog psa, psa čuvara i psa za pratnju, a sve je to određeno temperamentom i ponašanjem malog psa. Inteligencija, neustrašivost, izdržljivost i živahnost čine patuljastog šnaucera ugodnim kućnim psom – kako čuvarom tako i psom za pratnju koji se može držati čak i u malim stanovima bez problema.

Sve što ste htjeli znati o Patuljastim Šnaucerima možete pročitati na web stranici www.patuljastisnaucer.com .

Patuljasti Šnaucer

Želite psa koji može s vama putovati, koji se ne linja, nema miris, koji je idealne veličine čak i za držanje u manjim stanovima. Patuljasti Šnaucer je idealan kućni pas. Tražite savjet o kupovini šteneta, da vam netko kaže na što paziti prilikom kupovine psa? Gdje ćete naći provjerenog uzgajivača patuljastih šnaucera i dobiti sve informacije o pasmini? Sve ćete to naći na web stranicama www.patuljastisnaucer.com, a kad se odlučite i postanete vlasnik predivnog patuljastog šnaucera tu ćete pronaći mnogo provjerenih savjeta o držanju, njezi i pravilnom odgoju ponosnog patuljastog šnaucera. Postanite ponosan vlasnik patuljastog šnaucera, a on će vam to vratiti s toliko ljubavlju koliko samo šnaucer može dati.