Pisanje Članaka – Kako Pravilno Napisati Članak

Ako planirate pokrenuti svoj posao na internetu ili online biznis, naročito je vazno da budete konkuretni. Sve više I više tvrtki prodaje svoje proizvode I usluge na internetu I konkurencija je time sve veća I veća. Puno online biznisa je propalo baš zbog toga jer nisu dovoljno ulagali u reklamu.

Što svaki online biznis treba da bi promovirao svoj proizvod ili uslugu? Odgovor je jednostavan – reklamu.

Reklamiranje ili marketing je žila kucavica svakog biznisa, narocito online biznisa. Napraviti internet stranicu lijepog izleda nije dovoljno da bi uspjeli. Morate reklamirati svoju stranicu da bi Vas potencijalni kupci mogli pronaći I kupiti proizvod ili uslugu koju nudite. Na internetu postoji vjerojatno mnogo sličnih internet stranica koji prodaju isto što I Vi. Stoga je veoma važno da se Vasa internet stranica istakne od konkurencije.

Stoga je dobra  reklama najvažniji faktor uspjeha na internet tržistu. Vaš biznis  I Vaša ponuda mora odskakati od drugih, odnosno morate biti prepoznatljivi da bi uspjeli.

Postoji više načina reklamiranja. Puno novih online biznisa previše troši na reklamu – više nego sto zarade.

“Article Marketing” ili tzv. objavljivanje članaka je besplatan I učinkovit način promoviranja Vašeg biznisa na internetu. Najvažnije je da je besplatno, a morate samo uložiti malo slobodnog vremena I truda.

Standardni način reklamiranja ( oglasi u novinama, baneri, Google AdWords reklame ) kažu kupcima “Želim da kupite moj proizvod ili uslugu”.   Dok Article marketing odnosno objavljivanje članaka kaze: “Evo proizvoda ili usluge o kojemu Vam želim reci nešto više. I ako ste zainteresirani, mi to I prodajemo, više informacija možete pronaći na našoj internet stranici.” Time ne pozivate ljude direktno da kupe, ali im dajete mogućnost da kupe željeni proizvod.

Napisati članak je veoma jednostavno. Međutim, postoji nekoliko stvari na koje morate obratiti pažnju.

Kako pravilno napisati članak

1.Napišite kratak članak koji će biti lako čitljiv I razumljiv, što je kraći to je bolje, međutim ni prekratko nije dobro. U pravilu bi članak trebao sadržavati od 500-700 riječi. I naravno, da čitatelju pruži sve potrebne informacije koje on traži.

2.Predstavite Vaš članak kao npr. Tv show. Sigurno ste gledali emisije koje su zabavne a ujedno I pune korisnih informacija. Predstavite problem I rješenje problema. Čitatelj će imati vjerojatno puno pitanja vezanih za proizvod ili uslugu koju nudite. Uključite odgovore na pitanja koja kupci najčešće traže.

3.Uključite u članak korisne savjete – što učiniti I što ne vezano za proizvod ili uslugu koju nudite.

Na što treba obratiti posebnu pažnju prilikom pisanja članaka

1.Pročitajte Vaš članak prije nego ga objavite I po nekoliko puta. Provjerite dobro da nema gramatičkih grešaka. To djeluje neprofesionalno I može imati negativan utjecaj.

2.Nemojte nikada napisati članak kao reklamu za proizvod. Zapamtite da ljudi žele saznati više o proizvodu ili usluzi. Nastojte izbjegavati pisanje u prvom licu.

3.Članak ne smije biti predugačak. Članak mora biti lak za čitanje I prije svega  informativan.

4.Loš naslov. Puno čitatelja bazira kvalitetu članka na temelju naslova. Razmišljajte o naslovu koji ce privući pažnju čitatelja.

Pisanje članaka je jednostavno ako se pridržavate gore navedenih savjeta. Na taj način ćete biti sigurni da ćete privući pažnju potencijalnih kupaca I povećati posjecenost Vaših internet stranica.

Internet Svastara Vam omogućuje da promovirate besplatno Vašu internet stranicu tako da napišete kratak članak o temi Vaše internet stranice i objavite ga u našem direktoriju članaka .  Time dobivate besplatne jednosmjerne linkove na Vašu stranicu. Webmasteri dobivaju besplatan sadržaj za blogove ili ezine.