Prirodne ili sintetičke ekstenzije?

Možda ste već vidjeli oglase u kojima se otkupljuje ljudska dugačka kosa. Ovi su oglasi sve češći, a prikupljena kosa, za koju se cijena po kilogramu kreće oko sto dolara, koristi se za izradu vlasulja (perika), ali i ekstenzija za kosu. Ekstenzije za kosu su posljednjih nekoliko godina stekle veliku popularnost, a nose ih od svjetski poznatih zvijezda pa sve do nas, običnih smrtnika. Postoje i ekstenzije od umjetne kose, međutim pravi poklonici ekstenzija uvijek će radije izabrati one od prave, ljudske kose. Pomoću ekstenzija kosa postaje gušća i duža,  bez da izgleda poput kacige, odnosno nerealno, a sve je moguće učiniti tek za vrijeme jednog posjeta vašem frizeru ili stilistu kose.

Postoji nekoliko načina kako se ekstenzije ugrađuju u već postojeću kosu, a neki od najpopularnijih načina su ekstenzije na češljiće te ekstenzije ne klipse. Koji god se način izabrao, moraju se poštovati određena pravila te je bitno brinuti se o kosi na drugačiji i pravilan način. Većina proizvođača ekstenzija tako kaže kako je kosu tada najbolje prati u veoma blagom šamponu ili, još bolje, šamponom za vlasulje. Također, neke ekstenzije potrebno je češljati i četkati na određeni način, a neke nije uputno sušiti sušilom za kosu. Kod većina ekstenzija preporučuje je upotreba regeneratora kako bi se smanjilo zapetljavanje, a iz istog razloga za pranje kose preporučuje se upotreba što hladnije vode. O tome kako se brinemo o ekstenzijama ovisi i koliko dugo će trajati na našoj prirodnoj kosi bez mijenjanja ili popravljanja ekstenzija.

Boja ekstenzija ovisi od proizvođača do proizvođača, no obično se jedinicom označuje najtamnija boja, a što je broj veći znači da boja svjetlija. Broj ekstenzija kod jednog proizvođača nije nužno ista boja pod istim brojem nekog drugog proizvođača, stoga je najbolje izabrati onoga koji ima boju ekstenzija koja se podudara s našom prirodnom bojom kose ili obojenom kosom, ako se kosa boja.