Rad kod kuće – Sam svoj šef

Da li ste ikada razmišljali da pokrenete vlastiti posao i radite SAMO kod kuće? Ovo vam je idealna prilika da naučite što i kako.
Prije 8 godina prvi sam se puta upustio u online marketing koji spada u jednu vrstu rada od kuće.
Mnogi su probali sa online poslom no ubrzo su odustali jer nisu vidjeli rezultata koji ne mogu doći preko noći i to bi već svakome trebalo biti jasno.
Mnogo ćete vremena i truda uložiti prije nego li vidite prve rezultate a neki te rezultate nikada ni neće postići. Da razjasnimo odmah na početku, Internet zaradom se ne može baviti svatko, to je posao kao i svaki drugi i ne može ga svatko raditi.
Statistika govori da od 100% ljudi koji uđu u online posao, 1% ih uspije nešto ostvariti a od tih 1% SAMO 0.5% postigne uspjeh. Gdje vi spadate, u koji postotak?
Što se sve može raditi na Internetu da bi se zaradilo?
Pa poslova ima na tisuće i samo treba biti odlučan i krenuti te imati volju i želju za radom i uspjehom a zarada onda dođe sama od sebe.
Ovo su neki od poslova koje možete raditi koristeći Internet:

• Pisanje članaka za novce
• Prodaja vlastitog proizvoda
• Preprodaja tuđih proizvoda
• Promocija servisa
• MLM marketing
• Preprodaja proizvoda sa eBaya
• Bloganje za novce
• Web dizajn

Za bilo koji posao koji započnete na Internetu potreban vam je promet (TRAFFIC) jer bez njega ma kako dobar i kvalitetan proizvod imali i ma koliko on bio popularan zaraditi ćete nula eura.
Promet na vašu ponudu/proizvod možete dovoditi na dva načina:

1. Besplatnim načinom (SEO, Društvene mreže)
2. Plaćenim načinom (PPC, PPV…)

Vjerujem da vas više vuče besplatan način no za taj način potrebno je znanje iz SEO optimizacije i razumijevanje značenja ključnih riječi te općenito pretrage.
Ja osobno koristim besplatan način odnosno način koji promet na moje ponude dovodi organskim putem na potpunom autopilotu.
Kada netko unese ključnu riječ u pretraživač moja se stranica nalazi na prvoj stranici Googlea za tu ključnu riječ i vidljiva je na Internetu bez da je oglašavam i plaćam za te oglase.
Tu je bitno da se rangirate visoko za ključnu riječ koja je tražena jer koja je vajda biti prvi na Googleu za ključnu riječ koju nitko nikada neće utipkati u pretraživač da bi nešto pronašao, nikakva.
Da biste pronašli tu ključnu riječ morate najprije imati proizvod kojega mislite promovirati jer se na temu proizvoda odabire ključna riječ.
Pri odabiru treba jako paziti na konkurenciju te broj mjesečnih pretraživanja. Moji su kriteriji pri odabiru ovi:

• 2.000-8.000 globalnih mjesečnih pretraživanja
• <= 15.000 konkurentnih web stranica

Za pretragu i pronalazak ključne riječi možete koristiti besplatne alate koje bih svakom početniku i preporučio no oni napredni te oni koji imaju novaca za ulaganje preporučio bih softver koji i ja osobno koristim, KEYWORD ELITE V2.0. Tim softverom u kratko vrijeme, ne više od 5 minuta, dobijem točno ključne riječi koje želim te sam spreman za nastavak kreacije kampanje.
Kada imam tu ključnu riječ mogućnosti su velike:

• Kreacija web stranice na temu ključne riječi
• Kreacija bannera na temu ključne riječi te postavljanje na visoko rangirane stranice
• Bloganje na temu ključne riječi
• Pisanje članaka na temu ključne riječi
• Kreacija YouTube videa na temu ključne riječi

Bilo koji način da odaberete, ako je urađen kako treba, stranica/blog/članak/banner doći će vam u kratko vrijeme na prva mjesta google tražilice za tu ključnu riječ te će biti vidljiv na Internetu a samim time početi će grabiti sav besplatan promet koji se tamo nađe.
Pod „ako je urađen kako treba“ mislim na to da sve mora biti odrađeno kako treba do najsitnijih detalja a to je pinganje, social bookmark koji je jako bitan za dobijanje backlinkova koji daju snagu i bolji rank.
Možda mislite da je sve to jednostavno za učiniti no vjerujte mi nije, nije to lako i ne mislite da ćete na Internetu zaraditi preko noći a niti sa nekim „push one button“ programom koji naravno ne postoji…
Proći će dani dok ne ostvarite prvu zaradu a kada je ostvarite osjetit ćete onaj užitak koji sam i ja osjetio prije 8 godina.
Kada shvatite da možete zaraditi 1$ na netu, znati ćete da možete zaraditi i 100$ i postati ćete svjesni da je to zaista moguće.

gox1971

41 godina, dolazim iz Opatije i radim na naftnoj platformi. Kao sekundarni posao zapoceo sam sa Online marketingom u kojemu sam dogurao do zavidnoga nivoa. 25 web stranica od kojih su sve 25 na prvim mjestima google pretrage za odredjene trazene kljucne rijeci. U svoje slobodno vrijeme bavim se raznim ekstremnim sportovima kao sto je extreme snowboarding, brdski biciklizam, planinarenje, kickboxing i vozim superbike te podvodni ribolov. To je ukratko to, ionako nisam ovdje za upoznavanje vec pisanje tekstova koji nekome mogu biti od velike pomoci.