Rakija Haluga

Dulje od 20 godina obitelj Haluga bavi se uzgojem jabuka i krušaka vrhunske kvalitete u vlastitim voćnjacima na plodnim turopoljskim poljima. Daleko od svih izvora onečišćenja dobiva se visokokvalitetno voće što je osnovni preduvjet za dobivanje vrhunskih voćnih rakija. Uz voćne rakije, Haluga proizvodi i travaricu, viljamovku, jabukovaču, šljivovicu te likere od meda i od borovnice.

Dodatnu specifičnost okusu daje činjenica da rakija prije izlaska na tržište mora odležati određeni broj godina, a tradicionalan način pečenja rakije podrazumijeva pečenje u bakrenim kotlovima što rakijama daje specifičan okus. Cijeli postupak se obavlja u suradnji s tehnolozima Agronomskog fakulteta.

Proizvodni asortiman sastoji se od voćnih rakija viljamovke, jabukovače i travarice, te jabučnog octa koji se ističu vrhunskim okusom i kvalitetom.

Svaka rakija proizvedena je od posebno probranog voća uzgojenog u našim vočnjacima na tradicionalan i prirodan način, te su pakirane u vrlo atraktivne ambalaže.
Najpoznatiji Haluga proizvod je viljamovka, prirodna rakija proizvedena od svjetski poznate sorte kruške Williams. Dobivena je originalnim tehnološkim postupkom prerade u vlastitoj destileriji od najkvalitetnijih plodova.

Poznata je po svojoj bogatoj, osebujnoj aromi koja osigurava karakterističan okus ovoj vrhunskoj rakiji. Prije stavljanja u bocu rakija se filtrira kako bi zadržala kristalnu bistrinu pa se odlikuje izuzetnom bistroćom i izglednošću.