Rent a car agencije i strategije servisa

Strategija najma, posebice vozila, varira od kulture do kulture diljem svijeta . No zajedničko im je svima da ce postaviti neku granicu za svoje klijente oviso o tome jesu li samo prodajne agencije ili teže vrhuksim dugotrajnim
klijentima.

Drugim riječima , kako učiniti da klijenti vole agenciju zauvijek ?

Neke vjeruju u stroži pristup usluge iznajmljivanja automobila koja je samo to , dok druge to opovrgavaju u korist kvalitenog podilaženja koje omogućuje klijentima ne samo da unajme vozilo, već da i postan nekako dio
miro klime tvrke i promotori te još i profitiraju u besplatnim dodatnim uslugama.Oba smjera će biti kritizirana i obrazložena prije zaključka .

Većina istočno europskih rent a car tvrtki vjeruju u vrlo ustrojeni modelprodaje i usluge, iznajmiti, naplatiti i zatvoriti ciklus . To se vidi osobito u zemljama poput Rusije , gdje klijentima nije dopušteno učiniti ništa drugo nego voziti auto . Iako neki tvrde da ovaj strogi stil može oštetiti sposobnost osobe da uopće i razvije neki osjećaj z arent a car tvtrtku ,taj isti stil ima korist u obliku donošenja iznimno visokih financijskh rezultata . U 2010 , jedna je ruska rent a car agencija profitirala više nego bilo koja drugi u svijetu u demografskom uzorku, agresivno primjenjući ovaj model . Stoga je razumljivo zašto mnoge rent a car tvrtke podržavaju ovu strogu dominantnu klijent -agent-rent-naplata-kraj stil .

No , tu su i druge svijesnije agencije koji se više osjećajno i dugotrajno naginju i tvaraju odnosa s klijentom te pomažu klijentu da se razvije neovisno i vratiti se do njih pri svakoj posjeti jer ih ta agencija tretira kao partnere ili prijatelja . Ovaj fleksibilni , opušteni emotivno ineligentni odnos se najčešće prakticira u Mediteranskim . U ovom stilu i odnosu , agencije nastoje omogućiti svojim klijentima ne smao da ispune onovnu dućnost rentanja vozila, već vjeruju svojim klijentima da budu dovoljno odgovorni da ispuni sve parametre i postignu najbolje rezultate indirektno bez potrebe agencije za intervencijom . Pritom često taj fleksibilan stil pomaže sam od sebe od klijenata kreirati lidere i besplatne promo, marketinške slobodne ljudske resursa za određenu rent a car tvrtku, za razliku od gore navednog rigidnom klasičnog stila prodaje i komunikacije. U praksi , ako tvrtka želi organski povećati bazu svojih kupaca , i postati lider u regiji, marketing odjel treba odvojiti trideset do četrdeset posto profita , te ih podijeliti s klijentom , ne doslovno , ali u obliku dodatnih usluga, promo kodova, ekstra benefita i slično . Na primjer , ako je klijent unajmio mali gradski automobil , tvrtka treba instalirati krovni nosač na tim vozilima bez ikakve naknade. Nadalje, ako je klijent potrošio određeni iznos treba dati benzinski kupon karticu s par stotina eura ovisno o paketu usluge i ugovorus određenim tvrtaka koje su vlasnici benziskih crpki , što će povećati svijest i omogućiti klijentu ili duži rent ili boravak u određenoj zemlji . Postoje brojni primjeri mogućih akcija koje će učiniti klijenta zadovoljnim i koji ce se stoga uvijek vracati u istu agenciju .

Dakle ,privlačnost ovog promotivnog stila je više nego vidljiva. Nakon analize obje točke gledišta , zaključak je da opušteniji i fleksibilniji odnos s klijentom pomaže gurnuti kupce u dugotrajne pozitvne ambasadore rent a car agencije.