Saveti pri izboru nameštaja za frizerske i kozmetičarske salone

Ako ste vlasnik salona u potrazi za novim frizerskim stolicama, možda već znate sta Vam je tačno potrebno i već ste odabrali boju i stil. Ako ste u procesu otvaranja novog salona, ili imate malo iskustva u kupovini nameštaja za salon, evo šta je potrebno znati.

1. Vi ćete želeti da se uverite da poznajete klijente i šta oni očekuju od frizerskog salona. Da li su Vaši klijenti mladi stručnjaci u potrazi za najnovijim, modernim frizurama, ili možda starije osobe kojima je prijatna reč uz kafu potrebna koliko i klasično šišanje? Šta će stariji klijenti misliti o Vašem modernom nameštaju i opremi za frizerski salon?
2. Šta ljudi očekuju od svog frizera na osnovu njegove lokacije? Njihova očekivanja nisu ista prema salonu u strogom centru grada ili na periferiji. Vaše stolice treba da odražavaju potrebe Vaših klijenata.

3. Koja vrsta frizera ste Vi? Ako Vaše usluge nudite ženama, muškarcima i deci svih uzrasta, onda ćete imati različite zahteve za frizerske stolice nego berberi ili isključivo ženski frizeri.
4. Vi ćete želeti da se uverite da ste odabrali frizerske stolice odgovarajuće boje. Nećete želeti da budu previše upadljive ili „drečave“, ali potrebno je da budu primećene.
5. Obratite pažnju da stil odabranih frizerskih stolica odgovara stilu Vašeg salona. Ne želite moderan minimalistički dizajn ako su Vaši klijenti navikli na tradicionalno okruženje u Vašem salonu.
6. Pobrinite se da sedišta budu udobna. Neki od Vaših klijenata provode mnogo vremena u sedećem položaju, i neophodno je da im bude prijatno kako biste opušteno i samouvereno šišali i oblikovali njihovu kosu..
7. Bez obzira na izbor frizerskih stolica, važno je da izabrani nameštaj bude dugotrajan i lak za korišćenje za sve klijente i zaposlene.

Sada znate više o tome kako da odaberete pravu frizersku stolicu. Otkrijte šitroku paletu frizerskih stolica i kompletne opreme za frizerske salone na sajtu www.frizerskaoprema.rs. Ako ste frizer ili kozmetičar, potreban Vam je Mariner d.o.o. M A R I N E R najveći deo svoje proizvodnje izvozi na tržista bivših SFRJ republika: Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu, Makedoniju, Crnu Goru, kao i na evropska tržista: Austrije, Slovačke i Švajcarske.