Savjeti kako da što jeftinije prođete pri kupnji avionske karte

Još uvijek želite otputovati na godišnji odmor? Čekajte samo dok počnete pretraživati na desetke stranica za rezervacije, agregatora i internetskih stranica avioprijevoznika samo da biste što jeftinije platili karte za svoje sljedeće putovanje. Tada ćete stvarno biti spremni za tjedan dana odmora!

Umornim putnicima ovo neće lako pasti, ali nije tako lako pronaći jeftine avionske karte.

Kao i pri svakoj kupnji, morate istražiti sve cijene da biste našli onu najbolju cjenu avio karte. Morat ćete se okušavati na raznim stranicama za rezerviranje karata, mijenjati datume putovanja i čekati pravi trenutak za kupnju. Međutim, ako ste spremni uložiti vremena i truda u sve to, mogli biste uštedjeti dosta novca na avionskim kartama. Zanima vas kako?

Tada pročitajte naših sedam najboljih savjeta!

1. Kupite avio karte što prije možete

Rezerviranje karata blizu datuma putovanja, osobito u sezoni kada se najviše putuje, može vas puno koštati. Avionske karte uglavnom poskupljuju 21 dana, 14 dana, 7 dana i 3 dana prije putovanja. Stoga, ako planirate unaprijed, nastojte rezervirati karte prije tih rokova. A ako putujete u inozemstvo, bolje je da uplatite rezervaciju još i ranije, možda čak i tri do šest mjeseci ranije, kako biste što bolje prošli. Međutim, nekad i čekanje može donijeti sreću, što nas dovodi do sljedećeg:

2. Kupujte karte kasnije

Često je moguće, u slučajevima kada kompanije nisu uspjele prodati sve karte na vrijeme, za vrlo dobru cijenu kupiti karte u posljednji čas. Mnoge aviokompanije imaju tjedne informativne biltene ( newsletter ) u kojimaje moguće doznati za najbolje last-minute popuste. Ako ste u stanju podnijeti napetost i nije vam najbitnije kojim ćete putem stići na odredište, možete putovati na vrlo atraktivne destinacije po iznimno povoljnim cijenama.

3. Najprije razgledajte, onda kupujte

Nikada ne trebate rezervirati prvu kartu na koju naiđete, koliko se god to primamljivim činilo. Naprije pregledajte ponude većih avioprijevoznika. Tako ćete doznati koji prijevoznik vozi putem kojim želite ići, koliko su česti letovi i koja sve ograničenja postoje. Kad sve to doznate, spremni ste za posjet internetskoj stranici odgovarajućeg prijevoznika kako biste vidjeli ima li letova na istoj liniji, ali po povoljnijim cijenama. Ima prijevoznika koji na svojim internetskim stranicama nude, navodno, najpovoljnije moguće cijene. I kad ste već tamo, pogledajte postoje li kakve posebne promotivne akcije ili popusti za karte prema vašem odredištu.

Ako u vašem cjenovnom razredu ne nalazite ništa što vam odgovara, slobodno posvetite još malo vremena daljnjem istraživanju cijena karata. Većina velikih stranica za rezerviranje karata vas može e-mailom obavijestiti kada cijena karte padne na onu razinu koju ste vi spremni platiti.

4. Budite fleksibilni

Ako u vašoj blizini ima više zračnih luka, tada istražite cijene karata u svima njima. Mnoge internetske tražilice za kupnju karata će vas pitati će vas pitati želite li polijetati ili slijetati u više gradova. To se traži! Isto tako možete isprobavati razne datume polaska. Možda dobijete znatno povoljniju cijenu za karte ako pomaknete put za tjedan dana, ili čak samo dan-dva. Najbolje cijene ćete najčešće moći naći utorkom, srijedom i subotom.

5. Ne zaboravite na jeftine prijevoznike

Kao što i samo ime kaže, ako putujete s jeftinijim prijevoznicima možete uštedjeti dosta novaca, ali problem je što ih nije uvijek lako pronaći. Na radost potrošača, na agregatorima i stranicama za rezerviranje karata je sada moguće naći sve više i više jeftinih avioprijevoznika. Na portalu JeftineAvionskeKarte.com na primjer prodaju karte za niskotarifne kompanije kao JetBlue, Spirit, Ryan Air i Easy Jet.

6
. Koristite nagradne milje koje ste sakupili

Zbog čega biste uopće trebali plaćati kartu kad možete iskoristiti nagradne milje koje ste prikupili? Premda je u posljednjih nekoliko godina postalo malo teže koristiti ih, svejedno ne treba zaboraviti na njih, osobito ako ranije rezervirate karte. Aviokompanije izdvajaju vrlo mali broj sjedala na svojim letovima za nagradna putovanja, a ona se brzo popune.

7. Zrakoplovna propusnica kao mogućnost

U nastojanju da promoviraju turizam u svojim zemljama, mnoge nacionalne aviokompanije nude zrakoplovne propusnice za turiste po sniženim cijenama. To bi moglo biti najpovoljnije rješenje za vas ukoliko planirate intenzivnije putovati unutar jedne zemlje ili područja. Qantas nudi propusnicu Aussie AirPass za putovanje po Australiji, dok tvrtka Cathay Pacific ima sličan proizvod za avionska putovanja po Aziji.

Za više informacija pozivamo Vas da pročitate sekciju korisni savjeti za putovanja avionom.

Portal JeftineAvionskeKarte.com vam daje mogućnost da sami pronađete i rezervirate avio karte na internetu za sve destinacije kako Europe tako i cijelog svijeta. Pretraživac nudi specijalne cijene za putovanja sa svim svjetskim avionskim kompanijama i na svim destinacijama.

jeftineavionskekarte.com

JeftineAvionskeKarte.com je portal za pretrazivanje jeftinih avionskih kartata za sve destinacije svijeta.