Slovenačke terme – Raj za sve uzraste!

Skoro svake godine se suočavate sa pitanjem – gde otići na odmor? Problem su vam letovališta koja nemaju program prilagođen deci a isto tako zbog obaveza ne možete sebi da priuštite udaljene egzotične destinacije? Predlažemo da počnete sa pakovanjem i uputite se u komšiluk – izaberite jednu od tri luksuzne slovenačke terme za koje važi da predstavljaju raj za sve uzraste!

Čuvene po viševekovnoj tradiciji lečenja, terme Olimia su smeštene uz samu reku Sutlu zbog koje važe za mesto koje živi u harmoniji sa prirodom kao i lekovitom vodom. Idealna za parove ali i za porodice sa decom, u blizini ovih termi nalazi se Aqualina park koji obiluje bogatim programom za najmlađe. Mini klub, fotografisanje sa životinjama, potraga za blagom, samo su neki od programa koji su predviđeni za decu. Vodeni park u kojem su tobogani izgrađeni u obliku zmije i krokodila predstavljaju pravu avanturu za najmlađe. Deca se pored zanimljivih palmi iz kojih prska voda, mogu takođe slikati i sa životinjama koje su izrađene u prirodnoj veličini.

Terme Olimia
Terme Olimia

Povoljna informacija za roditelje je to što u ovim termama ne morate da nosite užinu za vaše mališane: u istom parku, nalazi se dečiji bufet restoran koji radi po principu samoposluženja. Ono što je posebno interesantno je činjenica da deca posle svakog obroka ovde dobijaju na poklon bojanke i majice. Izgleda da ovde nećete imati problem sa rečenicom “mama ja ovo ne mogu da jedem” jer motivacija u vidu poklončića neće izostati.

Pored bogatog programa za najmlađe, terme Olimia nude i luksuzni welnes centar Orhidelia gde se roditelji pored uzbudljivog dana sa mališanima mogu posvetiti sebi. Maske od mineralnog blata i specijalni “tibetanski program” su samo neke od pogodnosti ovog luksuznog centra.

Terme Laško, koje se nalaze na 85 kilometara od Ljubljane, predstavljaju pravu turističku atrakciju koju upotpunjuju brojne crkve, dvorci i manastiri. S obzirom na bogate prirodne resurse, temperatura isotermičkih voda u bazenima iznosi od 32 do 35 stepena što je idealna temperatura za duga uživanja. Takođe, pored wellness sadržaja, u blizini ovih termi se nalazi i  slovenačka pivara Laško gde možete nakon opuštajućeg dana da probate čuveno slovenačko pivo.

Terme Lasko
Terme Lasko

Za razliku od termi Olimia, terme Laško u programu za decu nude vodeno zabavište, brzu reku i tobogane, dok je za roditelje omogućeno tzv. “kupanje pod zvezdama” u otvorenom bazenu u kojem je voda tokom cele godine izuzetno topla. Koje god da godišnje doba izaberete, uživanje pod otvorenim nebom vam je zagarantovano.

U okviru hotela Wellnes Park Laško, u večernjim satima sebi možete priuštiti kupanje pod staklenom kupolom kao i ajurveda i šijacu masažu.

Jedno od najpoznatijih destinacija koje skoro svakog leta poseti na hiljade turista su terme Čatež koje bazenima koji obuhvataju površinu od 10.000m2 privlače turiste svih uzrasta. Široki program za najmlađe obuhvata vodeni tobogan sa igračkama kao i vodena klizališta. Ono što će vašoj deci  svakako izmamiti osmeh na lice, pogotovu dečacima, je takozvano gusarsko ostrvo kao i trostruki tobogani. Takođe, reka od 450m niz koju se možete spuštati uz specijalne gume, idealna je zabava kako za decu tako i za odrasle.

Terme Catez
Terme Catez

Ukoliko imate dilemu gde ćete za sledeći vikend, naš predlog je da spakujete klince i uputite se put Slovenije u otkrivanje čarobnih termalnih voda!