Social media menadžer – Poslovi na Facebooku

Kompanije širom svijeta potražuju ljude kao što ste vi i ja koje su voljne platiti u zamjenu za rad na održavanju njihovih facebook profila/grupa/stranica.
Ti se poslovi popularno zovu „PAID SOCIAL MEDIA JOBS“ ili plaćeni poslovi na društvenim medijima. Nerijetko plaće za takve poslove prelaze 50.000€ godišnje što je jedna lijepa cifra s obzirom da si radno vrijeme krojimo sami.
Prijaviti se za takvu vrstu posla nije teško no biti prihvaćen je jer se ipak moraju neke stvari glede Facebook marketinga i navigacije na Facebooku znati.
Prilikom aplikacije za posao MORATI ćete proći telefonski intervju ili intervju na Skypeu gdje će vas druga strana ispitivati glede marketinga te znanja i baratanja terminima kao i navigacijom na Facebooku. Za jednog početnika to neće biti nimalo lagan posao no ne i neizvediv no najveća će ipak biti prisutna početnička trema. Ovdje se ne trebate sekirati, samo budite svoji i jednom kada vam se razveže jezik imate velike šanse da budete i prihvaćeni.
Za one koji žele saznati više o samom marketingu na Facebooku te kako se pravilno aplicirati za posao i biti prihvaćen neka posjete stranicu PLAĆENI POSLOVI SOCIAL MEDIA – ISTINITA PRIČA gdje mogu saznati sve o načinu te samoj aplikaciji i radu kao social media menadžer.
Kada se radi o poslu na Facebooku onda to može biti:

• Održavanje profila kompanije
• Održavanje stranice kompanije
• Održavanje grupe kompanije
• Razvijanje aplikacija

Sve su to poslovi za koje ovisno od kompanije do kompanije bivate plaćeni oko $25 po satu.
Neki misle da je to težak posao dok drugi misle da je to lagan posao. Slažem se sa tim mišljenjima jer za neke je lagan a za neke težak no to je posao kao i svaki drugi te je potrebno educirati se uz rad kako bi postigli maksimum.
Ako se recimo aplicirate za posao na Facebooku za kompaniju koja od Vas traži održavanje grupe onda se pod time misli:

• Dovođenje novih ciljanih članova
• Ažuriranje grupe novim korisnim informacijama
• Grafika
• Održavati grupu na zavidnom interesantnom nivou

Ako ste ikada kreirali vlastitu grupu na Facebooku prva stvar je bila dodati korisne informacije glede grupe (Ime, opis…) te onda kreirati grafiku jer je prvi dojam najbitniji.
Grupu treba puniti informacijama koje MORAJU biti zanimljive i ticati se onoga što sama grupa predstavlja te ostaviti ostale članove da komentiraju te se uključivati u raspravu. Grupu treba održavati zanimljivom kako bi i sama privlačila nove članove jer dobar glas daleko se čuje.
Ako imate kakvu dobru ideju, predstavite je kompaniji i siguran sam da ćete za to biti dobro nagrađeni.
Većina vas gubi sate pa i dane na Facebooku igrajući razne igre a zašto recimo to vrijeme ne biste pametno utrošili i jako dobro zaradili. Posao na Facebooku nije laž niti scam već jedan jako kvalitetan i dobro plaćen posao za koji bi se isplatilo prijaviti bez obzira radite li već ili ne. Ovaj posao može biti kao jedan vid dodatne zarade ili kao stalan posao. Na vama samima je da odlučite.
Posjetite još jednom stranicu PAID SOCIAL MEDIA JOBS TE SAZNAJTE VIŠE O SAMIM POSLOVIMA, NAČINU APLIKACIJE ZA POSAO TE KAKO BITI PRIHVAĆEN.

gox1971

41 godina, dolazim iz Opatije i radim na naftnoj platformi. Kao sekundarni posao zapoceo sam sa Online marketingom u kojemu sam dogurao do zavidnoga nivoa. 25 web stranica od kojih su sve 25 na prvim mjestima google pretrage za odredjene trazene kljucne rijeci. U svoje slobodno vrijeme bavim se raznim ekstremnim sportovima kao sto je extreme snowboarding, brdski biciklizam, planinarenje, kickboxing i vozim superbike te podvodni ribolov. To je ukratko to, ionako nisam ovdje za upoznavanje vec pisanje tekstova koji nekome mogu biti od velike pomoci.