Šoping centar u Dubaiju

Tržni centar Dubai je po površini najveći tržni centar na svetu (veličine 50 fudbalskih terena). Čini ga čak 1.200 prodavnica.  Sastavni je deo Dubai Downtown kompleksa u koji je uloženo 20 milijardi dolara u koji takođe spadaju Burj Kalifa i Dubai Fontana.

Otvoren je 4. novembra 2008. godine i od tada je najveći tržni centar u svetu po svojoj površini. Za prvih pet dana od otvaranja, prodato je 60.000 ulaznica za Dubai Akvarijum i Diskaveri Centar.  Ovo je takođe i najposećeniji tržni centar  koji je posetilo 65 miliona posetilaca u toku 2012. godine. Tržni centar ima neverovatnih 14.000 parking mesta sa sistemom za praćenje automobila, 250 luksuznih hotelskih soba i 22 bioskopske sale. Dobitnik je brojnih nagrada koje svedoče o kvalitetu ovog kompleksa i njegovoj posebnosti.

DUBAI AKVARIJUM I PODVODNI ZOOLOŠKI VRT

Dubai akvarijum drži zvanični Ginisov rekord za površinu podvodnog panela (32.88 metara širok, 8.3 metara visok i 750 milimetara debelo staklo teško 245.614 kilograma), koji može da izdrži pritisak koji stvara 10 miliona litara vode koliko se nalazi u akvarijumu. U njemu se nalazi 33.000 raznih životinja. Neke od atrakcija koje se ovde nude su:  vožnja brodićem sa staklenim dnom, ronjenje me đu ajkulama u kavezu, Diskaveri ronjenje, Pro Camera ronjenje i sl.

DUBAI KLIZALIŠTE

Dubai klizalište
Dubai klizalište

U ovom višenamenskom klizalištu se nalazi posebna tehnologija koja debljinu ledenog pokrivača konstantno održava na idealnih 38 mm. Ovo klizalište može da ugosti do 2.000 posetilaca i poseduje veliki LED ekran veličine 20 m x 10 m. Preko 1.800 komada klizaljki uvezenih od vodećeg italijanskog proizvođača stoji na raspolaganju posetiocima, kako deci, tako i odraslima. Dubai klizalište organizuje tematske večeri, programe učenja umetničkog klizanja i hokejaške utakmice.

Pored ovoga treba izdvojiti i SEGA republiku u kojoj posetioci mogu odigrati preko 150 zanimljivih igara. Ovaj deo je pre svega posvećen Soniku, ikoni sege. Takođe, tu je i Reel Cinemas koji ima preko 2.800 sedišta i 22 bioskopska platna.

SVETSKI REKORDI I PRIZNANJA

  • Najveći tržni centar na svetu
  • Šesti po redu po površini za izdavanje
  • Najveći svetski vodeni panel
  • Najveća prodavnica slatkiša
  • 5 miliona posetilaca u samo jednom mesecu
  • Proglašen za najbolji šoping centar od strane Grazia Style Awards, kao i brojne druge nagrade

Ukoliko želite da posetite Dubai i ovaj jedinstveni šoping centar, javite nam se i organizovaćemo vam let i smeštaj u jednom od brojnih hotela u Dubaiju.

One thought on “Šoping centar u Dubaiju

Comments are closed.