Što Je Internet Faks?

Internet faks je jednostavno korištenje Interneta ili email sustava za slanje i primanje faksova. Budući da je sve na webu, možete poslati faks bilo kamo u bilo koje vrijeme; sve dok imate vezu na Internet, a ovih dana ona je dostupna gotovo svugdje.

Možete se pretplatiti kod pružatelja Internet faks usluge da dobijete vlastiti broj faksa (lokalni ili posve besplatni) koji ćete korisititi jednako kao bilo koji faks broj. Postoji sitna naknada za ovu uslugu, ali sjetite se da ne trebate dodatnu telefonsku liniju da bi poslali Internet faks budući da se sve radi online.

Mnogi mali i veći vlasnici poslova prebacuju se na Internet faks iz očitih prednosti: vrlo je prikladno, vrlo je brzo, nudi više privatnosti, mnogi faksovi mogu biti poslani / primljeni istovremeno (nema zauzetih signala) i dostupno je svugdje gdje imate Internet. Plus nema neurednih faks uređaja i nema potrebe za drugom telefonskom linijom.

Jedno od najčešće postavljenih pitanja o Internet faksu odnosi se na zbunjenost oko toga kako cijela stvar funkcionira. Mnogi tradicionalni korisnici faksa ne mogu zapravo shvatiti ideju da šalju faks bez tradicionalnod faks uređaja.

U osnovi, pretplatite se kod pružatelja faks usluge i dobijete vlastiti broj faksa, pa šaljete/primate faksove kroz email sustav – vaš faks pridodan je emailu kao TIFF ili PDF format datoteke. Možete pristupiti svom faksu preko online sučelja (vaša stranica za uključivanje u faks) gdje se vaši faksovi šalju i primaju. Također ondje možete svoje faksove spremiti online.

Možete poslati svoj faks na starinski tradicionalan način preko faks uređaja, pa ako imaju vaš faks broj, još uvijek vam mogu vratiti faks u tradicionalnom obliku ili na faks uređaj.

Ono što trebate zapamtiti, jednom kad se pretplatite na Internet faks uslugu imat ćete online sučelje (stranicu za uključivanje) odakle možete slati i primati faksove. Tada, kad primite ili pošaljete faks, dobit ćete potvrdu na svom web sučelju i/ili preko emaila.

Ta ponuda ima neke odlične prednosti kao što je primanje i slanje faksova kad god i gdje god ste uključeni na Internet. Nema više zauzetih signala, nema više neurednih faks uređaja, nema više znatiželjnih radnika koji pregledavaju sadržaj vašeg faksa, i nema dodatne telefonske linije. Plus, mnoge faksove možete slati i primati istovremeno, čak i kad vam je računalo isključeno. Nema više propuštenih faksova jer je linija bila zauzeta.

Ipak, da biste dobili sve te prednosti morate se pretplatiti na Internet faks uslugu. Postoje mnogi poznati pružatelji Internet faksa kao što su MyFax, eFax, RapidFax, TrustFax, Send2Fax… I neke vrlo dobre manje poznate faksirne kompanije kao MetroHiSpeed iz Seattlea i Faxage iz Denvera.

Internet faks čini se da je način za budućnost kako sve više i više poslova odlazi online. Uz to, kako se sve više i više moderniziramo, računala nude jednostavna i prikladna rješenja za većinu dnevnih tradicionalnih poslova koji zahtijevaju slanje faksa. Može li si vaš posao ili bilo koja kompanija zaista priuštiti da ostane uskraćena ili da ne preuzme prednost u krostima Internet faksa? Možete li zaista održati konkurentnost bez Internet faksa? Je li to vaš poziv?

Slanje fax-ova s računala putem web browsera ili e-maila omogućuje Fax.hr usluga uz korištenje vlastitog fax broja.