Što je ključ uspješnosti vašeg bara?

Rijetke su osobe koje ne vole doći u bar ili restoran i opustiti se kroz druženje s prijateljima. Barovi i kafići su postali naša poznata utočišta u kojima pronalazimo vrijeme za susret s prijateljima i odmor od svakodnevnih obaveza. Razlog zbog kojeg većina nas najčešće bira uvijek iste, provjerene kafiće jest osjećaj opuštenosti i zadovoljstva s uslugom koju tamo dobivamo.

No što je to što čini uslugu vašeg bara prepoznatljivom i kvalitetnom? Odgovor je siguran: ugostiteljska oprema. Ona je ključni faktor uspješnosti svakog ugostiteljskog objekta, jer se s njom formira usluga jednog kafić, bara ili restorana. To je dovoljna činjenica i dokaz koji  potvrđuju važnost ulaganja u najbolju opremu na tržištu s kojom se može poboljšati učinkovitost, profitabilnost i uspješnost vašeg poslovanja, o čemu više možete saznati ovdje.

Nakon napravljenog popisa osnovne opreme koja vam je potrebna, obratite pozornost i na ostale predmete i specijalne alate koji su vam potrebni za pružanje najbolje usluge vašim klijentima.

zadovoljni gosti u baru

Osnovna ponuda kafića i barova sastoji se od kave, brojnih pića i raznih vrsta koktela za čiju pripremu treba posebna profesionalna oprema. Ima li što uzbudljivije od ukusnog, osvježavajućeg i savršeno izrađenog koktela? Puno slojeva boja, razina okusa, ukusnih mješavina vašeg najdražeg pića s raznolikom paletom egzotičnih, tropskih okusa, stvaraju savršen i nezaboravan mix pića za vaše klijente. U ovom članku osvrnut ćemo se na nekoliko ključnih komponenti svakog ugostiteljskog poslovanja, koje su nužne kako bi vaši barmeni postali pravi profesionalci s prepoznatljivom reputacijom stvaranja nezaboravnih okusa prilikom izrade svih pića.

 

Osnovna oprema za barove

S dobrom i profesionalnom opremom, talenti vaših barmena lako dolaze do izražaja. Znanje i prava oprema nepogrješiva su kombinacija za dobru i prepoznatljivu ponudu. Ključni komadi barske opreme, koji će pomoći vašem osoblju da brzo pripreme gotovo svaku vrstu pića koju vaši  gosti mogu naručiti, su:

Pureri

Pureri za tekućine su dostupni u izmjerenim ili standardnim modelima. Pureri s mjericama se prodaju na temelju mjere pića koje koristite za izradu miješanih pića. Pureri s određenim mjericama će vam pomoći u uštedi novca kontroliranjem količine pića koje se koristi u izradi pića, što ih čini idealnim za barmene na početku svoje karijere. Profesionalni barmeni često vole standardne purere jer pružaju stalan protok tekućine i pomažu u ubrzavanju usluge.

Shakeri

Ovaj dio opreme omogućuje brz i jednostavan način za istovremeno miksanje sastojaka pića i hlađenje koktela u isto vrijeme. Kako bi odvojili led nakon izrade koktela prilikom serviranja u koktel čaši, osigurajte se s cjedilom pri ruci.

 

Prostor za odlaganje pića

Ovaj prostor nalazi se na samom središtu šanka i namijenjen je za držanje popularnih i najčešće korištenih pića za izradu miješanih pića i koktela. Njegova namjena je da sva najčešće korištena pića budu u blizini vaših barmena svo vrijeme, što znatno pomaže u ubrzavanju ponude usluge u najprometnijim danima i izbjegavanju dugog vremena čekanja vašeg gostiju. Ovaj prostor s policama je obično izrađen od nehrđajućeg čelika i ima odvodne rupe za brzo čišćenje.

Blenderi – osvježavajući, prirodni, miješani i gusti sokovi su jedne od najpopularnijih stavki na meniju barova, posebno tijekom ljetne  sezone. Na tržištu postoje brojni, jaki i kvalitetni  blenderi idealni za barsku opremu, jer omogućuju pripremanje sokova i miješanih pića brzo i jednostavno, tako da se osoblje brzo može vratiti na ostale narudžbe kupaca.

Kako biste pronašli blender koji je najbolji izbor za vaše poslovanje, možete pronaći ponudu većinu renomiranih poduzeća za prodaju ugostiteljske opreme na internetu te provjeriti i po želji odmah kupiti jedan od proizvoda iz asortimana uz pomoć prodaje putem internet trgovine. Uz opciju trenutne kupnje po želji, također možete pročitati recenzije većine proizvoda i pronaći najbolji blender za vaš bar.

Čaše – nezaobilazni dio ugostiteljske opreme

Izrada najboljih i prepoznatljivih koktela u gradu znači vrlo malo, ako ih ne možete poslužiti u odgovarajućim čašama. Kvalitetno staklo čaša daje ljepši izgled vašim pićima i odaje kvalitetu vaše usluge. Za svaku vrstu pića postoje specijalizirane čaše i vrsta stakla, koja nudi specijaliziranu prezentaciju. U nastavku ćemo nabrojati osnovne vrste čaša, koje bi se trebale nalaziti u svakom baru:

Standardne čaše

Standardne barske čaše za posluživanje i miješanje pića su najčešće vrsta čaša u većini barova. One se mogu koristiti za posluživanje svih vrsta pića od sokova, piva, mineralne vode do ostalih miješanih pića. Također, ova vrsta čaša se često koristi za šankom za pripremu raznih pića.

Martini čaše

Martini je vrlo vjerojatno najpopularniji koktel, što je razlog zašto postoje stotine različitih Martini recepata. Isto tako, postoji mnogo stilova čaša za Martini, tako da je važno pronaći stil koji najbolje odgovara osobnosti i ambijentu vašeg bara.

Čaše za Martini

Čaše za kratka pića

Poznate i kao viski čaše, također su dostupne u različitim stilovima i veličinama, između kojih se lako mogu pronaći one idealne potrebama vašeg bara. Ove čaše se uz posluživanje kratkih pića obično koriste i kao mjerica sastojaka za miješana pića.

Čaše za pivo

Pivske čaše su bitne čaše za bar u kojima se može poslužiti bilo koje piće. Ipak, njihova najbolja namjena je za posluživanje piva. Različita piva najbolje se poslužuju u svojim specijaliziranim čašama sa svrhom postizanja najboljeg okusa i prezentacije.

Nadamo se da smo vam uspjeli približiti osnove i važnost posjedovanja specijalizirane i profesionalne ugostiteljske opreme s kojom vam je zagarantirana  kvaliteta i prepoznatljivost vašeg bara.