Što je online učenje, e-učenje i učenje na daljinu?

 

 Interaktivni portal za učenje

Online učenje možemo definirati kao izvođenje obrazovnog procesa uz pomoć informacijsko-komunikacijske tehnologije. U slobodnom prijevodu, to znači da je to učenje koje se odvija preko računala, za koje vam je potreban internet i u mogućnosti se da učite s bilo kojeg mjesta i u bilo koje vrijeme. Mogu se odvijati putem pisanog teksta, govora, videa ili testova. Mnogi nemaju vremena za dodatne tečajeve zbog posla, fakulteta i drugih obveza. Stoga je ovo izvrsna prilika koja vam omogućuje stjecanje znanja iz vlastitog doma. Tijekom cijelog učenja ste u interakciji sa svojim predavačem. Ovakav način usvajanja znanja najčešće će vam pružiti razna informatička učilišta, škole stranih jezika ili određene obrazovne ustanove koje mogu naplaćivati svoje usluge te na kraju tečaja dobijete certifikat.

 

Prednosti online učenja

Na internetskim stranicama pojedinih pružatelja takvih usluga će vam pisati je li možete pristupiti besplatno ili trebate platiti određeni iznos. No, i ako nemate novca naći ćete mnoge besplatne stranice koje vam mogu pomoći da usvojite novu vještinu. Prednost ovakvog učenja je to što možete sami izabrati područje koje vas zanima. Sve ono što ste htjeli, sada imate priliku naučiti. Prednosti e-učenja su brojne. Često takvi tečajevi omogućuju polaznicima nadoknađivanje gradiva koje su zbog obveza propustili, što je, u pravilu, najveći problem kod standardnih tečajeva. Također, polaznicima se omogućuje da uče vlastitim tempom, na mjestu i u vrijeme koje im odgovara. Uz učenje na način koji im najviše odgovara, korisnike se potiče na učenje s multimedijskim sadržajima te vježbu znanja kroz korištenje brojnih audio, video, tekstualnih, slikovnih i multimedijskih materijala.

Još u doba kazetofona stručnjaci su zagovarali učenje preslušavanjem audio kaseta. Znanost je dokazala kako naš mozak preferira vizualne i zvučne informacije i kao takve ih lakše “SPREMA”.

Priznajmo si , da niti ima svatko mogućnosti , niti je jednostavno pred svaki važniji ispit pronaći nekog tko će nam dati privatne instrukcije i time ćemo si “kupiti” znanje.

Upravo iz tog razloga Udruga “AbacuS” osmislila je za Vas prvi hrvatski interaktivni portal za učenje. Na portalu ćete pronaći video predavanja iz matematike,fizike,kemije,hrvatskog i engleskog jezika , forum za interakciju sa članovima udruge i mogućnost kontakta sa našim profesorima … i još puno toga.

KOME JE PORTAL NAMJENJEN ?

– učenicima od petog do osmog razreda osnovnih škola

– srednjoškolcima

– studentima

– roditeljima

– nastavnicima i profesorima

 

 

SAZNAJ VIŠE >>>  http://a.pgtb.me/F4kCh9

(link ne radi,copy / paste u svoj pretraživač)