Što se zapravo dogodilo gospođi Ćorluka?

Iako je od neuspjelog pokušaja otmice Marije Ćorluke prošlo dva mjeseca, strasti oko ovog gospodarsko-političko-kriminalnog slučaja se ne smiruju. Sve brojnija naklapanja o kojima se moglo čitati po internet forumima kako je pokušaj otmice supruge hercegovačkog kralja toaletnog papira Petra Ćorluke povezana s početkom predizbornih aktivnosti u Hrvatskoj i BiH svjedoče o tome kako značajan dio javnosti shvaća političke aktivnosti.
– Za dobit izbore najvažnije je imati puno novca kojim možeš platit medije, novinare, gostioničare, kriminalce, političare, policiju i sve druge najznačajnije čimbenike s kojima se u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini dobivaju izbori. Ako ne možeš platit janjetinu i piće na mnogobrojnim okupljanjima naroda, na izbore i ne pomišljaj. A Ćorluka para ima i redovito ih je dosad davao HDZ-u. Ali nije ni Ćorluka od jučer. Zar bi se dokopao tolikih para preko noći da je vesla sisao? Vidi savršeno jasno da HDZ na slijedećim izborima nema ni teoretske šanse za dobiti izbore, glavnog su mu veznog igrača uhitili u Salzburgu, drugog mu progone po zagrebačkim sudovima zbog Podravke, trećeg opet kazneno gone zbog kamiona, četvrtog zbog plastičnih boca pa je počeo razmišljati o tome da nakon 20 godina promijeni politički dres i ubaci ozbiljne predizborne novce na novog konja, onog SDP-ovskog. Mislim da je ovo s njegovom suprugom diskretno upozorenje uoči parlamentarnih izbora, da se ne igra glavom – izjavio je dobar poznavatelj poslovno-političkih prilika u Hercegovini koji je želio ostati anoniman.

– Pokušaj otmice Marije Ćorluke predstavlja novu kvalitetu u gospodarsko-političkoj utakmici na području bivše Republike Herceg Bosne, – izjavio je novinar lokalnog medija koji je želio ostati anoniman, i dodao:
– Bilo je i prije situacija da su se različite kriminalno-gospodarstveno-političke grupe s našeg područja međusobno razračunavale, bilo je tu i oružanih sukoba i bombi, naručivanja klasičnih sačekuša, razbijanja automobila kamenjem, slanja mrtvih riba, odrezanih konjskih glava i sl. mjera uobičajene gospodarsko-političke utakmice, ali nitko do danas nije dirao obitelji svojih konkurenata. Osobito ne ženske članove. To se smatralo krajnje nekulturnim. Očito su uoči izbore određene grupacije izgubile kompas.

– Mislim da je riječ o višoj matematici tj. da napada i pokušaja otmice Ćorlukine supruge Marije uopće nije ni bilo već da je riječ o inteligentnoj navlakuši kojom Ćorluka svojim dojučerašnjim saveznicima poručuje – vi ste udarili na moju najveću svetinju, a to je meni moja supruga Marija, što meni daje savršeni legitimitet da vam napadnem vašu najveću svetinju a to je HDZ. Na taj će se način moći distancirati od HDZ-a koji podupire od 1989. godine, a da nitko nema prava kazati ”Ćorluka, baš si izdajničko govno. Bio ti je HDZ dobar kad ti je davao šakom i kapom, a sad ti ne valja”, rekao je umirovljeni općinski dužnosnik koji je želio ostati anoniman.

Unatoč proteku vremena od navodne kontroverzne otmice Marije Ćorluke interes, za ovu prvorazrednu gospodarsko-političko-kriminalnu temu Gruda pa i cijele Hercegovine ne jenjava. Dapače.