Strategije marketinga clancima

Na internetu postoje milioni vlasnika internet stranica I blogera koji koriste marketing clancima kako bi povecali promet prema svojim stranicama promovirajuci tako svoje proizvode I usluge. Medjutim, samo pola njih dobiva zeljene rezulate. Zasto? Zato jer ne koriste tehnike koje mogu ucuniti veliku razliku u njihovoj marketinskoj kampanji. Neke od tih tehnika su slijedece:

  1. Gledajte da su clanci napisani od strane ljudi a ne programa za pisanje clanaka. Na internetu postoji toliko programa koji ce promjeniti I izmjeniti raspored rijeci I recenica odredjenog clanka. Problem je sto takvi clanci nisu u vecini slucajeva citljivi. Razmislite o slijedecem – vas potencijalni kupac cita vas clanak I ne razumije niti rijec, da li smatrate da ce kliknuti na link na dnu clanka I posjetiti vasu stranicu? Moja je pretpostavka da nece. Stoga preporcamo da sami napiste clanke ili platite nekome da to ucini za vas.
  1. Ponudite sto vise informacija vezano za proivod ili uslugu koju promovirate. O bilo kojoj temi da pisete na netu postoje vec clanci na istu temu. Ako zelite privuci paznju posjetitelja I onoga tko cita vas clanak morate mu ponuditi nesto novo ili nesto od cega ce imati koristi. Umjesto da mu date generalne informacije o proizvodu ili usluzi koju pruzate potrudite se da te korisne informacije budu sto dublje I da ponude rijesenje nekog problema.
  1. Napisite I objavite sto je moguce vise clanaka. Jedan od razloga pisanja I obajve clanaka je dobivanje sto vise jednosmjernih linkova prema vasoj stranici. To ce svakako vasu stranicu uciniti primamljivijom Google-u I drugim pretrazivacima. Na taj nacin cete  biti u mogucnosti udvostruciti promet prema vasoj internet stranici. Pisajuci I objavljujuci clanke za odredjeno podrucje staviti ce vas ispred drugih kao eksperta u podrucju o kojem pisete.
  1. Optimizirajte clanak za kljucne rijeci. Budite pametni u odabiru kljucnih rijeci I provjerite da je to rijec koja se trazi svakodnevno na pretrazivacima I za temu za koju postoji interes internet korisnika.
  1. Savladajte pisanje takozvane “biografije autora” koja se obicno pise na kraju svakog clanka. Vasa biografija ili autorov resurs je ulaz na vasu internet stranicu ili blog. Recite citateljima tko ste I sto im vi mozete ponuditi vezano za rijesenje njihovih problema ili informacija koje traze. Umjesto da stavite link na stranicu, preporuka je da stavite “link” prema vasoj stranici na kljucnu rijec. Koristite kljucnu rijec koja se trazi kako bi dobili zeljene rezultate.

Objavite clanak na portalu InternetSvastara.com kako bi dobili jednosmjerene linkove.