Sunovrat životinjske hrane Nestle u Hrvatskoj

Hrvati obožavaju svoje kućne ljubimce i ne štede na njima. Ovo je tržište čak imuno i na gospodarsku krizu. Utoliko je s većim čuđenjem primljena vijest o padu prodaje hrane za kućne ljubimce poznatog proizvođača Nestle u Republici Hrvatskoj. Da stvar bude još čudnija, većina velikih proizvođača u isto vrijeme ostvaruje odlične rezultate, dok Nestle Purina već nekoliko godina uzastopno tone. Čak i susjedne zemlje u kojima je kupovna moć stanovništva skoro dvostruko niža nego u Hrvatskoj, poput Bosne i Hercegovine ili Srbije, bilježe veći rast prodaje Nestle proizvoda za kućne ljubimce pa time automatski otpada i najčešće opravdanje kako je glavni razlog padu prodaje u Hrvatskoj kriza. Naime, ta ista kriza trese susjedne države mnogo žešće nego Hrvatsku.

„Životinje su sada članovi obitelji i to znači da ljudi žele da one imaju najbolju kvalitetu ishrane, ali i svega ostalog što im je potrebno za njegu životinja. Sirovine od koje se priprema hrana za mačke i pse u Nestle su prvoklasne. Hranu provjerava posebni laboratorij i jamči se visoka kvaliteta. Unatoč tome, prodaja u Hrvatskoj zabrinjavajuće pada, pa se ozbiljno raspravlja i o radikalnim mogućnostima“, potvrdio je David Gaal iz Nestle Ardriatic.

Utoliko više što je poznato da je tržište hrane za kućne ljubimce imuno na gospodarsku krizu. Jedno ispitivanje je pokazalo da bi, u slučaju da su prisiljeni na štednju, 55 posto vlasnika kućnih ljubimaca radije štedjelo na sebi nego na životinjama. I to se pravilo savršeno jasno može potvrditi kod svih osim kod Nestle životinjske hrane na području Hrvatske. Izgleda da sve češće glasine o snažnom sunovratu u poslovanju ove kompanije u Hrvatskoj nisu bez osnova.