Sve o njezi kože lica

‘Njega kože lica’ više ponajviše stvar discipline nego bilo čega drugog. Režim njege kože lica je ono što vam treba (a taj režim trebate pratiti sa potpunom ozbiljnosti). Zato, pogledajmo što se sve ubraja u učinkovitu njegu kože lica. Pa, vrlo jednostavno, režim za njegu kože lica sastoji se od četiri koraka:
* Čišćenje
* Toniziranje
* Piling
* Hidratizacija

Čišćenje je prva stvar u režimu za njegu kože lica. Čišćenje pomaže u uklanjanju nečistoća, zagađivača, masnoće i svega nepotrebnog na koži, pa time smanjuje mogućnost oštećenja kože. Samo premažite lice i vrat kvalitetnim losionom za čišćenje ili pjenom, pa umasirajte u kožu kružnim pokretima prema gore. Koristite meku papirnatu maramicu ili vatenu kuglicu za brisanje lica nježnim tapkanjem (nemojte trljati). Čišćenje bi trebalo provoditi dva puta dnevno, tj. ujutro (kao dio kopletne njege lica) i uvečer (kao jedini dio njege lica). Sredstva za čišćenje lica koja se otapaju u vodi su najbolja za uključivanje u vaš režim za njegu kože lica.

Toniziranje je slijedeće u režimu za njegu kože. Ali, ovo i nije tako neophodan korak u njezi kože lica. Većinom kvalitetna sredstva za čišćenje kože lica djeluju ujedno i za toniziranje. Toniziranje uklanja sve tragove nečistoće, masnoće i ostatke sredstva za čišćenje. Umjesto da da uključite u svakodnevni režim za njegu kože, toniziranje koristite samo povremeno, odnosno kad vam je koža izložena zaista jakom zagađenju okoliša.

Piling je, opet na neki način, ne baš neophodan korak u svakodenvnoj njezi kože. Ali potrebno je obaviti ga barem jednom tjedno (ili dva puta, ovisno o tipu kože i stanju okoliša). Piling je našao svoje mjesto u njezi kože zbog prirodne sklonosti kože da obnavlja svoje stanice svaka 3 – 4 tjedna. Kao tehnika za njegu kože, piling pomaže ukloniti odumrle stanice kože koje blokiraju pore, pa time pomaže koži u prirodnom procesu. Ali pretjerana ili gruba upotreba pilinga može uzrokovati oštećenja na koži; zato morate steći osjećaj koliko je dovoljno.

I još jedna stvar u režimu za njegu kože je hidratizacija. Zapravo, hidratizacija je možda najvažniji korak režima za njegu kože. Hidratantne kreme spriječavaju da se koža isuši. Suha koža je zaista nepoželjna jer uzrokuje pucanje gornjeg sloja kože, što dovodi do mrtvih stanica kože. Opet, koristite lagane pokrete prema gore kako bi učinkovitije nanijeli kremu na lice. Hidratantne kreme rade najbolje kada se nanose na toplu i pomalo vlažnu kožu. Zato nemojte ukloniti svu vlagu iz prethodnih koraka za njegu kože.

Osim uobičajene njege kože lica, također biste trebali provoditi i ovo:
* koristite odgovarajuće srestvo za uklanjanje make-upa, umjesto samo umivanja vodom
* obratite pažnju na tip svoje kože i stanje okoliša kad birate proizvode za njegu kože.
* prije nego što počnete koristiti novi proizvod za njegu kože, testirajte ga tako što ćete vrlo malu količinu nanijeti na ne baš previše vidljivi dio kože (kao što je ispod ušiju).
* nikad nemojte kožu prejako trljati ili potezati.
* koristite losion sa sredstvom za sunčanje kako biste se zaštitili od sunca.

Više savjeta o ljepoti pronađite na http://bessi2.blogspot.com/2011/06/sok-limuna-6-savjeta-za-ljepotu-iz.html, a recepte za prirodnu njegu lica na http://ukusnahrana.com/jednostavni-domaci-spa-tretmani-i-recepti-za-ljepotu.html