Sve o stomatološkim uslugama

Usporedno s neprestanim razvojem medicine, tehnologije i opreme, svakodnevno se razvija i stomatologija i svi stomatološki postupci. Zdravlje usne šupljine i zubi nalazi se djelomično u našim rukama, a ostatak je u rukama naših zubara. Tu se postavljaju glavna pitanja: Imate li svog stomatologa od povjerenja i koliko često ga posjećujete?

Provođenjem oralne higijene i pravilne brige o Vašim zubima, osigurat ćete si zdravlje svojih zubi, lijep osmijeh i niže stomatološke troškove. No, neke zubne probleme i bolesti nažalost ne možemo spriječiti samo s oralnom higijenom, već samo sa stomatološko uslugom profesionalnog stomatologa. Dosta toga ovisi o genetici, no mnogi problemi mogu se unaprijed predvidjeti i pravovremeno spriječiti pod stručnim vodstvom obiteljskog stomatologa. Oni mogu predvidjeti buduće stanje s Vašim zubima, dati Vam stručne savjete i riješiti dugoročno problem sa zubima i omogućiti vam lijep i samouvjeren osmijeh. Sve o kvalitetama koje treba posjedovati profesionalni stomatolog, možete pročitati tu.

lijep osmijeh i zdravi zubi

Na pregledu kod stomatologa dobit preporuku zubnog postupaka koji vam je potreban. Zub koji nedostaje, karijes na zubima, liječenje korijenskog kanala zuba, nepravilan raspored zuba i krivi zubi, samo su neki od problema s kojima se možete suočiti u svom procesu odrastanja. Ne brinite, stomatologija ima rješenje za sve. Upoznavanje sa nekim od najčešćih stomatoloških postupaka omogućit će vam bolje razumijevanje procesa koji će vam pomoći u specifičnoj dentalnoj situaciji s kojom se suočite.

Koje sve usluge možete dobiti u stomatološkim ordinacijama?

Dentalni problemi najčešće su uzrokovani slabljenjem zubnog mesa i zuba. Nekada su to bezbolniji i kratkotrajniji tretmani, dok su nekad potrebni nešto zahtjevniji dentalni zahvati čija implementacija i pojava rezultata ipak zahtijeva nešto više vremena. Sve zavisi o pojedinačnoj dentalnoj situaciji svakog pacijenta i naravno vrsti zahvata koji se izvodi.

Ekstrakcija zuba

Ovaj tretman spada u jedne od najčešćih stomatoloških zahvata, a provodi se s ciljem sprječavanja daljnjeg oštećenja strukture zuba. Primjer ekstrakcije zuba je u slučaju izrastanja umnjaka, koji kada postane bolan može zahtijevati potrebu za njegovim vađenjem. U nekim slučajevima, ovaj postupak prethodi procesu ortodontske terapije te se s njim stvara potreban prostor za ravnanje zubi.

Zubni ispuni

Većina nas se susrela s pojavom karijesa više puta u životu. Rješenje problema karijesa koji uništava unutrašnjost zuba u obliku šupljine, nudi se u obliku zubnih ispuna. Kompozitne ili bijele plombe, najčešće su korištena vrsta zubnog ispuna.

Endodontska terapija

U slučaju bilo kakvih problema i oštećenja zubnog živca, izvodi se terapija liječenja korijenskog kanala. U tom procesu uklanja se živac i zamijenjuje se s odgovarajućim materijalom. Ako se zub poče raspadati u tolikoj mjeri da dosegne živcu, ovaj postupak je neophodan. To se obično li provesti ako je punjenje nije bilo pomoći.

Implantologija

Fenomenalna implantologija nadomješta sve vaše izgubljene zube. Bilo da radi o jednom ili više zubi, s implantologijom možete dobiti kompletno nove zube. U nekim slučajevima čak i u jednom danu, uz pomoć novih revolucionarnih All on 4 i All on 6 metoda.

Protetika

Protetika se dijeli na fiksnu i mobilnu i kao takva nudi rješenja u obliku mobilnih i fiksnih proteza (mostova). Ona također nudi dugotrajna i kvalitetna rješenja nadomještanja izgubljenih zubi izrađenih u zlatu, metal keramici i ostalim kvalitetnima materijalima.

Zubne ljuskice

Ljuskice se koriste kako bi se poboljšao izgled slomljenog zub. Osim toga, ovaj proces također se može koristiti za rješenje problema oštećenih zuba i njegovih estetskih nepravilnosti. Zubne ljuskice spadaju u popularne metode estetske dentalne medicine. Njihova glavna funkcija je stvaranje zaštitnog pokrova koji se koristi za pokrivanje površine zuba. Postoje dvije vrste ljuskica: porculanske i kompozitne.

dentalni zahvati

Izbjeljivanje zuba

Svakodnevnim konzumiranjem različitih namirnica, obojenih pića i ostalih prehrambenih proizvoda, dugoročno utječe na promjenu boje zuba. Naravno da pravilnim i redovitim četkanjem zubi to možemo usporiti i djelomično spriječiti, ali često dođe barem do male promjene boje. Na tržištu danas postoje brojni nekvalitetni proizvodi i metode koje se prodaju kao učinkovite i djelotvorne, no uvijek ih treba uzeti s oprezom. Ipak najsigurnija i najdugoročnija metoda jest stomatološko izbjeljivanje zubi. Zašto? Zbog sigurnosti u ispravnost korištenih materijala i zaštite od oštećenja zubne cakline.

Sve navedene stomatološke usluge dostupne su u većini dentalnih centara, jedina razlika je u kvaliteti njihova izvođenja i njihovoj finalnoj cijeni. Prepustite se u ruke svog stomatologa od povjerenja i omogućite si bezbolno i najisplativije rješenje za zdravlje i ljepotu vaših zuba!