Sve prednosti odmora na kruzeru

Ne postoji bolji način da se odmorite od putovanja. Krstarenje u tom smislu može biti odličan izbor zbog raznih benefita koje pruža putnicima na jednom mestu. Zbog toga i ne čudi što su krstarenja postala izuzetno popularna za individualce i porodice poslednjih godina. Broj kruzing linija, kompanija i opcija na samom putu se konstantno povećava i obogaćuje, što pokazuje opšti trend u turističkom svetu. Postoje brojni razlozi zbog kojih su krstarenja tako popularna. Ovo su samo neka od njih!

kruzer1. Kruzeri su plutajući gradovi na kojima vam ne može biti dosadno. Na njemu zaista ima po nešto za svakoga. Od bazena za plivanje, teretana, klizališta, platformi za veštačko skijanje na vodi, košarkaških igrališta, časova plesanja, stonog tenisa i fitnesa za sportske tipove pa sve do pozorišnih predstava, bioskopskih projekcija, pevačkih ansambala za one koji žele da se zabave. Pored ovoga, na raspolaganju su i spa saloni za opuštanje. Uveče se organizuju degustacije vina ili votke u koktel barovima, takmičenja u karaokama, a moguće je i oprobati sreću u kazinu. Tu su i žurke za one koji žele da đuskaju do ranih jutarnjih sati. Toliko različitih aktivnosti, bez menjanja soba, pakovanja i raspakivanja. Zvuči sjajno, zar ne!?

2. Probudite se svakog jutra u drugoj luci. Odmori koji se zasnivaju na smeštaju u hotelima, ne mogu konkurisati ovome. Na krstarenju, vaš “hotel” je non stop u pokretu. Uzbuđenje koje donosi prevoz s jednog na drugo mesto dok spavate je nešto posebno. Jedan dan ćete provesti na plaži u Kanu, dok ćete već sledećeg dana obilaziti koloseum u Rimu. Sjajna je mogućnost da za tako kratko vreme obiđete toliko različitih mesta i sa toliko malo truda.deca-na-kruzeru

3. Deca svih uzrasta će uživati u krstarenju. Na raspolaganju su im brojne aktivnosti. Pošto neće biti jedina na brodu, vaša deca će sasvim sigurno stvoriti i neka nova prijateljstva. Dodatno, edukacija dece kluturnim nasleđem koja će obići tokom puta je nešto neprocenjivo za njih. Ukoliko je potrebno da decu ostavite na brodu dok budete obilazili neku destinaciju, ne brinite. Svi kruzeri imaju osoblje zaduženo za čuvanje dece.

4. Izbor hrane je ogroman, a njen kvalitet prvoklasni. Istu spremaju iskusni kuvari. Od roštilja pored bazena do raznih ukunih jela u restoranu, možete uživati u specijalitetima u svakom trenutku u toku dana ili noći.

5. Ceo svet na dlanu. Razne svetske kompanije organizuju krstarenja Karibima, Mediteranom, Baltikom, Australijom,… izaberite destinaciju po svom ukusu!

6. Sklapanje noviskplapanje-novih-poznantava-na-kruzeruh prijateljstava. Imaćete mogućnost da sretnete interesantne ljude iz celog sveta. Na kruzeru se najčešće nađe par hiljada ljudi. Od dece, tinejdžera, preko onih koji su izabrali krstrenje za svoj medeni mesec, do ljudi u poznim godinama i penzionera, sasvim sigurno je da ćete pronaći osobe s kojima ćete barem proćaskati ili uživati u nekim od brojnih aktivnosti.

7. Osećajte se kao zvezda. Od prijatnog osoblja koje će vas sačekati na brodu, poželeti vam dobrodošlicu i srećan put, preko profesionalnih konobara pa sve do čistačica soba, očekujte osmehe na svakom koraku i spremnost za pomoć i savet.

8. Dospeti na kruzer je lakše nego ikad. Većina zemalja koja izlazi na more ima luku dovoljnih kapaciteta da usidri kruzer. Brojne luke olakšavaju ukrcavanje onima koji iz raznih razloga nisu u mogućnosti da lete ili se dugo voze.

Mnogi biraju kruzer za odmor zbog njegove vrednosti i “all-in-one“ atmosfere. Bez obzira na povod, krstarenje je sjajna opcija koja nudi relaksaciju i zabavu za celu porodicu!