Tardi d.o.o. – umjetnost čistoće

Pojam higijene je posljednjih godina nepravedno potisnut u drugi plan. Pod teretom svakodnevnih briga često zaboravljamo na važnost upotrebnih predmeta poput sapuna, vode, toaletnog papira. Kad nas sustignu posljedice naše higijenske zaboravljivosti, najčešće je već prekasno. Što moramo znati o higijeni?

1. Čistoća je važna

Održavanje čistoće je iznimno značajna aktivnost koju povremeno provodimo zbog sprječavanja bolesti, njihovog širenja, poboljšavanja zdravlja te veće socijalne prihvaćenosti.

2. Čistoća je relativno jednostavna

Riječ je o relativno jednostavnim aktivnostima koje je prosječan čovjek uspješno naučio do četvrte godine života. Nakon što je tu vještinu kao dijete svladao, čovjek bi je trebao s vremena na vrijeme primijeniti u svakodnevnom životu.

3. Čistoća je tradicionalna

Brojni arheološki spomenici dokazuju kako su naši preci još u pradavna vremena održavali čistoću. Otkrivena kupališta u dalmatinskim gradovima, starohrvatske lopatice za zakopavanje fekalija, koštani strugači za skidanje prljavštine s tijela pronađeni u istočnoj Slavoniji, bjelodano svjedoče o dugoj tradiciji održavanja čistoće.

4. Čistoća nije protivna našoj vjeri

U Bibliji se čistoća afirmativno spominje na čak 312 mjesta. Istaknuti teološki mislioci i sveci poput Augustina i Tome Akvinskog pišu afirmativno o higijeni. Hrvatska blaženica i utemeljiteljica Družbe Kćeri Milosrđa, Marija od Propetog Isusa Petković držala je diljem Latinske Amerike tečajeve osobne higijene.

5. Čistoća je seksi

U neposrednoj blizini prljavog čovjeka/žene oko kojih se šire neugodni mirisi osjećamo nelagodu. Nasuprot tome, čiste i uredne osobe nas privlače. Svi veliki ljubavnici, sve fatalne žene tijekom povijesti imaju jedan zajednički nazivnik – bili su čisti!

Dragi sugrađani. Pozivamo da zastanete na trenutak i razmislite: Čistoća? A zašto ne. Od te aktivnosti nitko neće imati nikakve štete, a koristi će biti mnogostruke. Ako već razmišljate o čistoći, sjetite se hrvatske tvrtke Tardi – eksperta za sve oblike čistoće. Naime, Tardi je umjetnost čistoće!