Top lista najboljih kafića u Beogradu

Bilo da želte da proslavite unapređenje sa kolegama, bilo da idete na romantični sastanak, bilo da se nalazite sa društvom ili izlazite sa partnerom/partmerkom, kafići su najčešće prvi i što je najvažnije pravi izbor. U Beogradu ih ima čini se dovoljno, ali se uvek obradujemo kada vidimo da se neki nov otvara.

Na koji način biramo kafić u koji idemo? Reklo bi se da je lokacija vrlo važan kriterijum. Međutim, nama često nije teško da se sa jednog dela grada uputimo ka drugom samo da bismo popili šolju dobre kafe i uživali u divnoj atmosferi sa pogledom na reku.

Veliki broj turista koji dolazi u Beograd, voli da obilazi Beogradske kafiće. Mnogi blogeri obožavaju da uživaju u doručku, zdravoj poslastici ili dobroj šolji toplog kapućina. Zato smo praveći ovu top listu najboljih kafića u Beogradu kao kriterijume uzeli: ambijent, prijatno osoblje, cena (ni najjeftinije ni najskuplje), dobra ponuda kafe i ostalih napitaka, recenzije gostiju.

  1. Voulez-Vous Kafe Restoran

Na najboljoj lokaciji u gradu, u blizini najboljih apartmana na Vračaru, u ulici Đorđa Vajferta 52, nalazi se ovaj, nadaleko poznat kafe restoran Voulez-Vous. Ovaj kafe restoran otvoren je kako u jutarnjim časovima u vreme doručka i prve jutarnje kafe, tako i tokom večeri do jedan sat iza ponoći. U okviru svog menija ima bogatu ponudu kafa, toplih i hladnih napitaka, ali i raznovrsnu ponudu kako slanih tako i slatkih jela. Idealna dekoracija bilo koje porudžbine ostavlja svakoga bez daha.

  1. Red Bread

U Dositejevoj ulici pod brojem 22, u blizini brojnih apartmana u centru grada, nalazi se kafe restoran Red Bread. Ovde možete popiti šolju dobre jutarnje kafe u 8h ujutru, pre posla, a možete i organizovati okupljanje sa drustvom posle radnog vremena, obzirom da je kafić otvoren do 22h. Pored bogate ponude alkoholnih i bezalkoholnih pića, ovde možete uživati i u raznovrsnoj ponudi hrane koja se služi tokom celog dana.

  1. Cafe Hotel Moskva

Ovaj kafe u okviru najpoznatijeg hotela u Beogradu, na dobro poznatoj lokaciji na Terazijama, nudi prelep ambijent koji odiše tradicijom, ima divnu opuštajuću atmosferu, ljubazne konobare i najukusnije slatkiše u gradu. Bilo da idete na romantični ili čak poslovni sastanak, ovo je idealno mesto za sve prilike.

  1. Boutique #2

U ovom kafe restoranu gosti najviše hvale hamburgere, a za testeninu kažu da je najbolja u gradu. Te ukoliko ste došli na kafu sa prijateljicama i pomalo ste gladni, nemojte propustiti priliku da ih probate. Hamburger normalne veličine je dosta velik, te dobro razmislite da li bi vam mali u ovom slučaju više odgovarao. Ne razlikuje se previše od Boutique #1 ali zbog svog ambijenta i dobre lokacije gosti ipak više vole ovu drugu varijantu.

  1. Aviator Coffee Explorer

Takođe na odličnoj lokaciji, na Terazijama 28, nalazi se ovaj u minimalističkom, a opet toplom stilu uređen kafić. Kafić u kome služe najbolju kafu, dobar doručak i bogatu ponudu vina, zadovoljiće potrebe svakog gosta.

  1. Koffein

Savršeno mesto za sve ljubitelje kofeina. Nalazi se na Dorćolu u ulici Cara Lazara 13. Ne treba ga zaobići vikendom, tokom ovih zimskih dana gde se služe različite vrste čajeva i toplih napitaka.

  1. Blaznavac cafe-bar

U blizini apartmana na Dorćolu nalazi se nadaleko poznat kafić, Blaznavac. Sa svojom prelepom baštom i ambijentom privlaći goste iz svih krajeva sveta. Neretko ćete ovde čuti reči sa najrazličitijeg govornog područja. Ljubazni konobari i prijatna i tiha atmosfera učiniće da se osećate kao kod kuće.

  1. Dolce By Tintolino

U jednoj od najlepših ulica u čitavom Beogradu, Krunskoj 84, nalazi se ovaj prelepi ambijent Dolce By Tintolino. Ovo toplo i simpatično mesto, učiniće da se osećate posebno. Veliki izbor kolača, torti i ostalih poslastica ostaviće bez daha i najveće probirljivce. Redovna stanica svih beogradskih sladokusaca. Pored slatkiša, u ponudi su različiti topli i hladni, alkoholni i bezalkoholni napici.

Lepo je kada odvojite veme za sebe. Vreme koje koje možete podeliti sa kolačom omiljenog ukusa, šoljom kafe ili dragim osobama. Uživajte.