Trimanje Patuljastog Šnaucera – Zašto se šnauceri trimaju?

Pasmina Patuljasti Šnaucer gubi mnogo od svojeg karaktera i šarma ako dlaka nije pravilno održavana.
Prvi put vlasnik će vjerojatno obaviti šišanje u razdoblju od tri do četiri mjeseca starosti šteneta. Ako je štene kupljeno od pouzdanog i odgovornog uzgajivača prvo šišanje obavi uzgajivač već s dva mjeseca. Uzgajivač će vam dati mnoštvo uputa za njegu, održavanje i šišanje. Ako se pokažete kao dostojan vlasnik patuljastog šnaucera, uzgajivač vam može služiti kao mentor, biti stalan izvor potrebnih informacija i savjeta. I ako kupujete štene koje će biti „ljubimac“ odnosno štene koje nećete voditi na izložbe, isto tako morate pravilno šišati štene ili mladog/odraslog psa, ne dozvoliti da se štene brije električnom mašinicom.

To isto vrijedi za štenad koja će se u budućnosti voditi na izložbe, ne smijete dozvoliti da se u ranoj mladosti obrije mašinicom, morate inzistirati samo na trimanju, jer ako se štene ili mladi pas obrije mašinicom to će znatno oštetiti kvalitetu dlake i pitanje je hoće li se kvaliteta dlake vratiti daljnjim trimanjem.

Trimanje dlake koja je prethodno bila obrijana mašinicom puno je mukotrpnija za štene ili mladog psa, jer pas koji se obrije mašinicom gudi svoju kvalitetnu dlaku, a umjesto dlake „izbija“ poddlaka. U svakom slučaju trimanje je proces koji treba započeti od najranije dobi šteneta.

Patuljasti šnaucer ima dvostruki sloj dlake: tvrda – čvrsta dlaka i meka – gusta poddlaka.

Priznate boje su: sol i papar, crne, crno srebrena i bijela. Istim osnovnim trimanjem koristi se za sve četiri boje.

trimanje patuljastog šnaucera

Prepustite trimanje profesionalnim šišačima pasa, ali samo onima za koje ste sigurni da će vašeg psa trimati,a ne brijati mašinicom. Amaterima nikako ne preporučavamo da se sami upuštaju u trimanje svog psa, jer svojim neiskustvom prilikom rukovanja s oštrim trimerima možete ozljediti štene/psa.

Kako samo već naveli , dlaka se brijanjem jako oštećuje, štoviše gubi kvalitetu/oštrinu i izbija poddlaka. Kod crnih i crno srebrenih šnaucera koji su uzastopno više puta obrijani mašinicom dogoditi će se da će pas s vremenom posiviti, izgubiti će svoju crnu boju. Kod papar sol boje dogoditi će se ista stvar, pas će postati siv, dok bijeli šnauceri koji se briju znaju požutjeti. Tako da na kraju nećete imati boju šnaucera koju ste željeli.

Patuljasti Šnaucer

Želite psa koji može s vama putovati, koji se ne linja, nema miris, koji je idealne veličine čak i za držanje u manjim stanovima. Patuljasti Šnaucer je idealan kućni pas. Tražite savjet o kupovini šteneta, da vam netko kaže na što paziti prilikom kupovine psa? Gdje ćete naći provjerenog uzgajivača patuljastih šnaucera i dobiti sve informacije o pasmini? Sve ćete to naći na web stranicama www.patuljastisnaucer.com, a kad se odlučite i postanete vlasnik predivnog patuljastog šnaucera tu ćete pronaći mnogo provjerenih savjeta o držanju, njezi i pravilnom odgoju ponosnog patuljastog šnaucera. Postanite ponosan vlasnik patuljastog šnaucera, a on će vam to vratiti s toliko ljubavlju koliko samo šnaucer može dati.