Uz prirodne sastojke do savršene bjeline

Zašto zube izlagati nekim hemijskim sredstvima kada je moguće obaviti potpuno učinkovito prirodno izbjeljivanje zubi? Odmah na početku biste trebali biti svjesni koje su prednosti i mane prirodnog izbjeljivanj zubi, te dobro razmisliti da li sve to možete prihvatiti i konačno započeti proces izbjeljivanja. Da, proces, jer prirodno izbjeljivanje zubi nije metoda koju je dovoljno primijeniti samo jednom – kao na primjer larersko izbjeljivanje halogenim svjetlom ili ZOOM lampom. Ove postupke potrebno je stalno ponavljati kako bi rezultati bili vidljivi i učinkoviti. Pa, krenimo onda, prije svega obratimo pažnju na nedostatke i mane prirodnog izbjeljivanja zubi.

Najprije je potrebno reći da je to jako drugotrajan proces, koji je potrebno vrlo doslijedno primjenjivati. To mnoge ljude odmah na početku odvraća od ove zamisli, zbog toga što ne mogu svakodnevno i redovno primjenjivati neke od prirodnih metoda izbjeljivanja. Druga mana, možda još veća od gore navedene, jeste učinkovitost prirodnih sastojaka. Ili ipak neučinkovitost. Mnogi ljudi koji su probali neke od metoda prirodnog izbjeljivanja zubi su u početku bili zadovoljni, ali kasnije skoro da nije ni bilo rezultata. Ipak, svi se slažu u tome da ove metode djeluju, ali prilično slabo, te je moguće zube izbijeliti za jednu ili najviše dvije nijanse.

Ipak, navest ćemo i neke neosporive prednosti prirodnog izbjeljivanja zubi. Jedna od njih jeste činjenica da su skoro pa besplatne – jer sve potrebne sastojke garantirano možete pronaći u svojoj kuhijni ili ormariću sa travama i prirodnim ljekovitim biljem. Dalje, još jedna prednost jeste što primjenom ovih metoda ništa ne gubite – ni novac ni vrijeme! Potrebno vam je svega par minuta dnevno ili sedmično za primjenu pripremljene paste za izbjeljivanje, i najviše pola sata za njenu pripremu. Da zaključimo – prirodno izbjeljivanje zubi je potpuno besplatno, jednostavno i bezbolno – ali je učinkovitost nažalost ograničena na svega jednu ili dvije nijanse bjeljih zubi.