Venecijaneri I Roletne – Odlična Zaštita Za Prozore

Window with jalousie.Ukoliko želite najbolju zaštitu za prozore najbolje je da postavite venecijanere. Pored svoje ekonomičnosti zadovoljiće sve potrebe elegancije i udobnosti za Vaš dom

Venecijaneri predstavljaju jednu vrstu roletni, jako su moderni i Vaši prozori izgledaju uredno sa njima. Možete naći razne teksture i boje. Prodaju ih gotovo sve prodavnice za dekoraciju prostora a mogu se naći i na internetu. Poseduju izuzetnu funkcionalnost, jednostavnost pri korišćenju i lako se montiraju.

Umesto venecijanera ako govorimo o najstarijem, najprostranjenijem i najpoznatijem načinu zasenjivanja prostorija to su svakako roletne. Mogu se postaviti u sam otvor sa spoljne strane kako prozora tako i vrata. Izrađuju se od plastike ili aluminijuma. Svaka roletna ima vođice ( po kojima roletne klize ) , koje mogu biti fiksirane ili mogu da se izbacuju.Roletne sa fiksiranim vođicama mogu samo da se spuštaju i podižu u ravni dok kod vođica koje se izbacuju mogu da se kreću i spolja.

Aluminijumske roletne imaju i vođice od istog materijala i ovi tipovi roletni  se ne mogu izbacivati.

Cena plastičnih roletni je dosta povoljnija u odnosu na aluminijumske ali nisu preporučljive kod velikih površina otvora naročito kada je sunčana strana u pitanju. Plastične roletne imaju dosta kraći vek trajanja u odnosu na aluminijumske.

Aluminijumske letvice široke oko 4 santimetara koriste se za izradu aluminijumskih roletni. Svaku letvicu ispunjava poliurean  koji je odličan zvučni i toplotni izolator. Zastore od aluminijumskih roletni možete naći u beloj, sivoj, braon, plavoj i mahagoni boji.

Osnovna karakteristika roletni je da štite stolariju od raznih vremenskih uslova. Roletne se mogu podizati gurtnom ili kanapom i automatom koji je fiksiran na unutrašnjost stolarije. Bilo kakvo oštećenje može se izbeći jedino pravilnim i pažljivim rukovanjem roletni.

Prednosti ugradnje roletni:

– U toku leta održavaju blagu temperaturu u prostoriji da vrlo često ne morate uopšte koristiti rashladne uređaje.

– U toku zime ukoliko ih pravilno koristite potrošnju grejanja možete smanjiti i do 10 posto.

– Štite prozore od raznih vremenskih nepogoda kao što su oluja ili grad

– Mogu sprečiti radoznale poglede, ne mogu se podići i na taj način mogu služiti kao neki vid zaštite od provala.

– Roletne Vam mogu pružiti potpuni mir i tišinu jer su dobar zvučni izolator

Vrste ugradnji:

Mogu se postaviti sa unutrašnje i spoljašnje strane. Izvođenje unutrašnje ugradnje roletni vrši se pri samoj izgradnji objekta, a spoljašnja ugradnja vrši se na već postavljenu stolariju. Roletne se mogu spuštati i podizati ručno ili elektromotorom koji ima svoj daljinski upravljač. Postoje i elektromotori koji imaju senzore i mogućnost programiranja u odnosu na vremenske uslove.

Održavanje roletni:

Kvalitetne roletne imaju jako dug vek trajanja, ali će im redovno održavanje samo dodatno pomoći. Ukoliko redovno čistite prašinu roletne će dugo zadržati izgled kao kad su potpuno nove. Za pranje roletni ne treba koristiti jaka i agresivna sredstva već je dovoljna meka krpa ili sunđer i mlaka voda kako ne biste oštetili materijal.