Vodič za online marketing nekretnina

Marketing nekretnina je tokom protekle decenije kontinuirano sticao popularnost. Evo kratkog pregleda šta Vaš sajt o marketing nekretnina treba da sadrži.

1) Informacije o površini i području
Kada se bavite nekretnina površina imovine je od velikog značaja. Proverite da li Vaš sajt sadrži tačne informacije o površini i lokaciji imovine.

2) Pogodno pretraživanje objekata
Klijenti će uglavnom da koriste alatke za pretraživanje objekata koje Vaš sajt sadrži, kako bi pronašli željenu lokaciju. Proverite da li Vaš sajt ima jednostavne alatke za pretraživanje.

3) Detalji o kontaktima
Vaš klijent će sigurno želeti da Vas kontaktira ukoliko je zainteresovan. Zato detalje o kontaktima postavite na vidno mesto na Vašem sajtu.

4) Informacije o nama
Ovaj deo sajta sadrži informacije o Vašem preduzeću ili agenciji. Tu mogu da budu postavljene informacije o Vašim prethodnim poslovima. To će pomoći klijentu da Vas oceni.

5) Dobar dizajn
Ukoliko nameravate da Vaš sajt koristite na tržištu, neophodno je da izgleda dobro i reprezentativno. To daje klijentu prvi utisak o Vašem radu.

6) Dobar kvalitet slika

Veoma je bitno da klijent ima dobar uvid u izgled nekretnine. Ako kvalitet slika i fotografija nije zadovoljavajuči, klijent će se okrenuti drugim sajtovima.

7) Laka navigacija
Uverite se da korisnik može da se kreće kroz sajt bez mnogo poteškoća.

8) Redovno ažuriranje
Redovno ažurirajte Vaš sajt. Brišite sve nekretnine koje su prodate i dodajte nove koje stoje na raspolaganju. Takodje, saveti za nekretnine, ukoliko ih imate na sajtu bi trebalo da budu redovno ažurirani.

Uverite se da je Vaša web adresa jasna, ne sadrži lično ime i nije predugačka. Kada pokrećete online poslovanje nekretninama, proverite da li ste podesili Vaš budžet, kako ne biste previse trošili novca. Postavite ciljeve koje želite da postignete i budite jasni u vezi sa njima.