WordPress SEO lista za provjeru

Osnova WordPress SEO-a nije teška, ali treba ju pratiti oprezno. Ispod se nalaze stvari koje trebate postaviti i za izgradnju WordPress-a na pravilan način i za proizvodnju sadržaja naklonjenog tražilicama.

Odaberite prave ključne riječi: To je uvijek ključ za uspješan SEO, vrijedi potrošiti vrijeme na pregled konkurencije i biti svjestan količine posla koji je potreban da pi se povisio rang odabranih ključnih riječi.

Koristite temu naklonjenu SEO-u: Mnoge teme su dizajnirane da izgledaju dobro umjesto da podržavaju WordPress SEO. Zato je dobar savjet da odaberete temu koja zadovoljava oboje, čak i ako to znači pregledavanje premijskih (plaćenih) tema.

Postavite trajne poveznice (permalinks): Pobrinite se da su trajne poveznice postavljene na “%postname%”, što znači da će naslov posta ili stranice biti prikazan u sklopu URL-a. Za WordPress SEO svrhu to je mnogo bolje nego osnovna postavka u obliku broja.

Kreirajte mapu stranice: Kreiranje mape stranice pomaže tražilicama. Dodatak kao što je “Google XML Sitemaps” to olakšava.

Instalirajte dodatak “All In One SEO Pack”: To je najpoznatiji i najpopularniji dodatak za WordPress SEO. On poboljšava WordPress SEO na brojne načine, a većina korisnika bit će zadovoljna i sa osnovnim postavkama. Ono što trebate jest upisati naslov, opis i ključne riječi za početnu stranicu. To će se pokazati u rezultatima pretraživanja kad je poveznica spojena sa cijelim blogom umjesto sa određenom stranicom ili postom i treba navesti ljude da kliknu na vaš upis. Druge funkcije ovog dodatka za WordPress SEO uključuju:

 • daje vam kontrolu kako se naslovi prikazuju
 • konttrolira dupliciranje sadržava spriječavajući ga da se indeksira
 • dopušta unos meta data za svaku stranicu posta

Na svakoj stranici /postu:

 • napišite privlačan naslov koji uključuje ključne riječi.
 • uredite URL ako je potrebno. Ako vam je naslov dugačak, skratite URL dok zadržavate ključnu riječ.
 • koristite ključne riječi u svim naslovima.
 • koristite ključne riječi kroz cijeli sadržaj, a posebno u prvoj rečenici.
 • uključite grafiku i stavite ključnu riječ kao ALT tekst.
 • napišite dobar meta opis.
 • stavite poveznice na ostale stranice/postove u vašoj stranici.
 • uključite vanjske poveznice na najvažnije stranice u vašoj tematici. Pripazite da ne postavite poveznicu na stranicu koju Google smatra sumnjivom, jer to se može odraziti na vašu stranicu.

Proizvodnja sadržaja naklonjenog tražilicama je zaista ključ za WordPress SEO i zaista trebate pregledati svaku stranicu /post prije objavljivanja. Srećom, možete instalirati dodtak koji će to obaviti umjesto vas.

Za vise informacija o SEO optimizaciji internet stranica posjetite http://weboptimizacija.blogspot.com