Detaljni članak ranjenog Miralema Injića iz Bugojna

M.Injić (Inja), iz Bugojna, ranjen je 18. januara 2010. godine u obližnjem selu općine Vitez. Inja je od ranije poznat policiji, ma da tvrdi da je uzoran momak.
Nezapamćen pokušaj atentata!

“Bio je to pokušaj atentata, još nezapamćen u Srednjoj Bosni. Oprezan sam. Čim sam krenuo, spazio sam kako me slijedi skuter s dvojicom. Vidio sam da je suvozač izvukao pištolj s prigušivačem. Usporio sam, mislio sam ih udariti bokom, no zapucali su čim su došli do mojih stražnjih vrata. Prvi me metak pogodio u rame s leđa. Strašno me zaboljelo. Podignuo sam ruku i bacio se na stražnje sjedalo. Pogodila su me još dva metka. Mjenjač je bio u položaju Drive pa se automobil sam zaustavio… Ova dvojica na skuteru su stala pred auto. Ispalili su još tri hica u vjetrobransko staklo”, ispričao je Inja što se zbivalo u rane jutarnje sate, tocnije oko 01:00 – 01:30 kod Divjaka.
Dvojica na skuteru brzo su nestala. Policija je nakon par sati u Vitezu pronašla motocikl. Otkrilo se naknadno da je ukraden prije godinu dana.
Injić ne dvoji da su ga dvojica htjela likvidirati. Zbog čega, ne zna. “Ni sa kim nemam neke posebne probleme, pogotovo da bi se moglo ovakvo što isprovocirati. Sumnjan u par momaka koji su pretezno maloljetni, no mislim da ni policija neće odraditi svoj posao. Ne vjerujem da će ikada pronaći napadače”, kaže Injić.

Cijelo naselje, s tri metka u sebi, vratio se u Caffe, u kojem je bio tu kobnu noć. Prijatelji su ga prebacili u bolnicu “Nova Bila”. Jurili su, kaže Injić, sto na sat, prošli kroz crveno svijetlo… “Usput smo naletjeli na dvije patrole… Ni trznuli nisu”, opisuje on svoj poseban odnos sa *______* policijom.

Lani su mu, žali se, pet puta banuli u pretragu stana, a on do danas ne zna zbog čega.

Injić ima poseban status u Bugojnu i okolici. Lako je moguće da se iza atentata ne kriju neki posebni motivi, nego želja za mladenačkim dokazivanjem. Tko “skine” Injića, postao bi faca. Mnogim mladim usijanim glavama to je dovoljan razlog.

Injić se oporavlja u Sarajevu. Pred vratima osiguranje, ništa se ne prepušta slučaju. Dva metka iz ruke su mu izvadili, no onaj u ramenu je još tu. Čeka se odluka liječnika.

Malo je nedostajalo da s Miralemom u Golf-u bude rođak kod kojega je dosao u Novu Bilu. Kao sto je izjavio vec za druge medije, ima mnogo momaka na njegovoj listi mogucih pocinitelja ili organizatora njegovog ranjavanja. Nama nije htio reci imena mogucih pocinitelja ili organizatora, ali je za druge medije izjavio da devetorica od ovih na njegovoj listi su (I.R. , M.E., S.T., K.J., L.F., T.I., Z.J., D.Z. i M.K.).
Rekao je da se s petoricom s ovog popisa i zakacio tu noc. Ipak nakon svega kaze da je dobro proslo.

Marin

Uzoran mladić, poznat kao dobar ućenik... ITD