Kako produžiti životni vek akumulatora?

Da li se sećate kada ste poslednji put proverili stanje vašeg akumulatora? Ukoliko se ne sećate, onda je sada krajnje vreme za proveru jer jedino tako možete izbeći pražnjenje baterije a samim tim i mučno jutarnje „verglanje“ ili, možda, odlazak na posao bez automobila.

Kako bi izbegli kašnjenje na posao, jer niste mogli da upalite auto, onda obavite jednostavnu proveru jedne od najbitnijih komponenata za rad motora – akumulator. Pored rizika da se motor neće upaliti, istrošen ili neispravan akumulator vlasniku može doneti puno problema i sa ostalim uređajima, tojest, potrošačima električne energije u automobilu. Pored ovih razloga potrebno je znati nešto više o akumulatorima zato što polovni automobili mogu doći sa lošim akumulatorom, što vi kao kupac jednog takvog ne bi želeli.

Mi smo za vas spremili nekoliko pitanaj i odgovora kako biste znali nešto više o akumulatoru, njegovom redovnom održavanju, čuvanju, proveri stanja… Važno je napomenuti da i savremeni akumulatori, koji ne traže od vlasnika održavanje, zahtevaju malo pažnje.

1. Koliko često treba proveravati akumulator i koji je njegov radni vek?

Najbolje je da prilikom svakog malog servisa proverite i stanje akumulatora. Akumulator se proverava posebnim uređajem koji prikazuje kapacitet baterije. Ukoliko sami servisirate vaš automobil i nemate uređaj za proveru akumulatori, verovatno znate da u mnogim prodavnicama akumulatora može brzo i lako izvršiti ova mala provera istim uređajem. Kada je reč o radnom veku akumulator, to se ne može odrediti tek tako jer zavisi od više faktora, njegove eksploatacije i jačine, ali je potrebno znati, da posle pet,šest godina akumulator ulazi u starost i poželjno je kupiti novi.

2. Koji su to najčešći problemi prilikom korišćenja akumulatora i razlozi pražnjenja istog?

Uglavnom je reč o lošem održavanju. Treba znati da je akumulator jako osetljiv deo automobila i da mu obična prljavština može nanesti velike probleme, iako se ne čini tako. Nečistoće na akumulatoru su razlog slabljenja struje i tako akumulator gubi energiju, pa se usled korišćenja drugih uređaja u vozilu (klima, grejači…) baterija može prerano isprazniti i tako napraviti problem pri startovanju automobila. Prljavština koja se nakupi na klemama stvara zaštitni sloj koji slabi kontakte na polovima akumulatora.

3.Na koji način preduprediti pražnjenje akumulatora?

Dakle, pored redovnog održavanja i provere stanja akumulatora, potrebno je znati da se ovaj deo može prazniti ne samo zbog preterane eksploatacije i prljavštine, već i zbog kvara na vozilu. Akumulator može isprazniti čak i neispravan audio-sistem, alarm ili predugo stajanje na parkignu. Imajte na umu da često pražnjenje koje se javi na akumulatoru može izazvati oštećenja i samim tim skratiti mu radni vek.

4. Kako se održava akumulator starije generacije?

Osim poznate provere koja podrazumeva otvaranje haube i malo „prodrmavanje“ kleme akumulatora kako bi se uverili da li su dobro zategnute i naravno čiste (ukoliko uočite rđu očistite je kuhinjskom žicom), takođe postoji još nekoliko saveta za održavanje. Kako bi izbegli bespotrebno trošenje energije i pražnjenje akumulatora, povedite računa da površina baterije uvek bude čista i naravno suva. Takođe, poželjno je znati da kod starijih tipova akumulatora (oni koji sadrže plastične čepiće za dopunu) treba redovno proveravati nivo tečnosti, ukoliko ustanovite da je tečnosti premalo, tojest ukoliko uvidite da ploče akumulatora nisu u potpunosti potopljene u elektrolit, možete dodati destilovanu vodu.

5. Kako se održavaju sadašnji akumulatori?

Kada pričamo o savremenim akumulatorima, kod njih nije potrebno dolivanje tečnosti a stanje baterije se može lako proveriti pomoću indikatora koji označava da li je ona puna ili prazna. Kod ovog tipa baterije morate biti oprezni i sve intervencije na njoj se moraju obavljati u servisu, s obzirom da vađenje ovog dela iz vozila može prouzrokovati probleme sa kompjuterom automobila, aktivirati blokadu paljenja i slično.

6.Kako pravilno dopuniti akumulator?

Dopunu akumulatora možete obaviti u brojnim servisima ili u specijalizovanim prodavnicama pomoću brzih punjača za nekih tri do četiri sata. Takav vid dopune se naravno doplaćuje, u slučaju da imate ili možete da pozajmite kućni punjač, možete proći jeftinije . Dopuna kućnim punjačem traje otprilike 24 sata, treba biti na oprezu kako ne bi došlo do pregrevanja akumulatora. Ovo naročito važi za akumulatore nove generacije koji se nalaze u hermetički zatvorenim kutijama pa se za njih preporučuju takozvani pametni punjači koji sami regulišu i kontrolišu proces dopune.

7. Kako se pravilno “pozajmljuje struja” i da li je ovo moguće sa savremenim akumulatorom?

Startovanje uz pomoć kablova se može obaviti na svim akumulatorima. Međutim, morate biti pažljivi jer takav način startovanja može oštetiti vaš akumulator budući da se u tom trenutku ogromna količina nekontrolisane energije prebacuje u ispražnjen akumulator, zato pomoć kablova treba izbeći kada god je to moguće. Ukoliko nemate izbora i morate startovati motor na ovaj način,poštujte sledeća pravila: motor donora struje treba biti u radu, ali svi ostali potrošači struje u automobilu moraju biti isključeni, nakon toga povežite pozitvini kraj kabla (najčešće je on crvene boje) na pozitivni pol ispražnjenog akumulatora, drugi kraj štipaljke povežite na pozitivnu klemu akumulatora koji donira struju. Negativni (najčešće je to crni kabl)kraj kabla povežite na akumulator vozila koji daje struju a drugi kraj kabla možete staviti na negativni pol akumulatora sa kojeg uzimate struju, ali ga možete i uzemljiti tako što ćete ga prikačiti na deo neki motora, poput bloka, nosača…Kada ste sve povezali, sačekajte par minuta pa tek onda startujte motor koji je ostao bez struje. Kablove je potrebno skinuti obrnutim redosledom od onog kojim ste ih postavljali.

8. Koliko je potrebno da se akumulator dopuni posle pražnjenja?

Kada startujete motor uz pomoć kablova (pogledajte pitanje broj 7) stručnjaci navode da ga treba voziti makar 30 minuta sa isključenim svim ostalim potrošačima, poput klime, audio-sistema, navigacije… Bilo bi poželjno i da svetla ne rade ali po zakonu to nije moguće.

9. Koji simptomi za uzbunu kada je reč o starijim, ali i novijim baterijama?

Ukoliko su akumulator i instalacije ispravne, za startovanje motora bi uvek trebalo biti dovoljno struje. Ukoliko morate da „verglate” prilikom startovanja, to znači da je sam akumulator ili sistem za punjenje neispravan pa je vreme za proveru stanja, tojest posetu servisu.

10. Da li start-stop sistem u vozilu zahteva poseban akumulator?

Da, start-stop sistem je dizajniran tako da motor gasi pri dužem stajanju. Ovim načinom se uštedi 5-10 odsto goriva, pogotovu u gradskoj vožnji, ali istovremeno predstavlja i napor za akumulator. Zbog toga ovakvi automobili koriste snažnije i skuplje akumulatore proizvedene u AGM (engl. Absorbed glass mat) tehnologiji.