Koliko zapravo vrijede jeftine avio karte?

Poznata je izreka „koliko para, tol’ko muzike“, vrijedi li to i za obične avio karte? Prema nekima vrijedi, a prema nekima je jeftina avio karta stvarno pravi dobitak. Pokušat ćemo vam prikazati obje strane priče, a vi samo odlučite kojoj strani će te se prikloniti.

Jeftine avio karte

Stvarno vrijedi kupiti povoljnu avio kartu?

Let kao let, bio on duži ili kraći svedeno je brz u odnosu na put vlakom, brodom ili autom. Tako se to čini nekim osobama i to je jako pozitivno jer ih ne zanima koliko dugo ta kompanija već posluje, kome smo zapravo na internetu dali broj svoje kreditne kartice pri rezervaciji, i u krajnjem slučaju tko upravlja avionom, radi li ti neki početnički pilot ili je avion u izrazito lošem stanju. Ove sve činjenice možemo brzo i lako provjeriti ako se radi o pravom avio prijevozniku na njegovoj službenoj web stranici u nekoliko trenutaka.

Svaka cijena ima i svoj razlog?

Protivnici teorije koju smo naveli u prošlom odjeljku su većinom oni s većim budžetom za let, a ujedno i sasvim različitim razmišljanjem jer su sigurno navikli da u svakodnevnom životu su lošije stvari zapravo i jeftinije. Pristanci ove teorije rijetko razmišljaju kako su jeftinije karte zapravo marketinški trikovi samih kompanija kako bi privukli same putnike na let u njihovim avionima koji bi ionako poluprazni, a s istim troškovima poletjeli prema svome odredištu. Bilo kako bilo, mišljenja će opet ostati podijeljena, cijene će biti jeftine bilo to s pravim razlogom ili bez njega.