Memory vole i mladi i stari

Legenda, koja je izmišljena u novom vijeku, kaže kako je šah izumio grčki junak Palamud, odnosno da ju je izmislio za vrijeme opsade Troje koja je trajala čak deset godina, kako bi razbio dosadu vojnicima. Međutim, sigurno je da Grci i Rimljani nisu poznavali šah već određenu vrstu igre na ploči koja je bila sličnija našem mlinu. Na internetu danas postoje desetine i stotine varijacija šahovskih igara, a jedna od njih je i Kineski šah u kojem su figure s kineskim ratnim junacima i koji će vas zasigurno privući pozornost. Još jedna šah igra je i Robo šah u kojoj igrate šah s robotom, a on vam se i obraća. Čim vi povučete svoj potez, on će povuće svoj kao iz cuga, ne treba mu vremena za razmišljanje. Želite li se osjećati kao da doista u društvu igrate šah, onda je ova igra svakako za vas.

Fudbal igrice nude sasvim drugačiju vrstu zabave od šah igri. Naime, ovdje trebate, uz dobru strategiju, pokazati i zavodni nivo spretnosti, ako ne baš u nogama, onda svakako u baratanju tastaturom i klikanjem miša. U fudbal igrici Golovi morate zabijati golove, a prije toga izabrati kako će vaši mali animirani pomagači biti obučeni, primjerice kao igrači Irske, Andore, Austrije, Češke i još desetak država. Nakon toga kreće zabijanje golova. Vaš pomoćni igrač rukom nabacuje loptu na nogu vašem igraču, a vi određujete u kojem trenutku će mu nabaciti loptu. Dakle, sve je u tajmingu, ako prerano ili prekasno  bacite loptu, napadač je neće stići hitnuti u gol. Fudbal igre prava su zabava!

Jedna od najpoznatijih logičkih igri zasigurno je Memory. Na internetu je možete igrati sami ili u paru, ali dokazano pojačava rad moždanih vijuga. Još jedna logička igra je i Pac-Xon, manje poznata, ali zato ne i manje zanimljiva. U ovoj logičkoj igri morate graditi zid, ali pri tome se paziti duhova jer ako vas uhvate – gubite jedan život.