Pariz – grad ljubavi i sreće

Pariz  je grad ljubavi i sreće. Pariz je jedno od najpopularnijih destinacija na svijetu. Pariz ima puno znamenitosti koje trebate posjetiti ako putujete u ovaj predivan grad.

Top tri znamenitosti grada Pariza

Eiffelov toranj
Ovo je jedna od najpoznatijih građevina na svijetu. Izgrađen je 1889. godine. Ime je dobio po Gustavu Eiffelu jer je njegova tvrtka tada bila zadužena za ovaj projekt. Ovaj toranj je dug 320 metara i nekada je važio za najveću građevinu na svijetu. Ovaj toranj je izgrađen od željeza i teži oko 10 hiljada tona. Svakih sedam godina se dodaje 50 tona boje kako bi se ovaj toranj zaštitio od hrđe. U prvu i drugu razinu se može stići stepenicama, a u ostale razine se dolazi isključivo liftom. Izgradnja ovog tornja koštala je preko 20 milijuna kuna. Svake godine ovaj toranj posjeti nekoliko milijuna turista, procjenjuje se da je do sad ovaj toranj posjetilo oko 280 milijuna turista.

Disneyland
Ovo je po mnogima najradosnije mjesto na planeti. Ovdje će posebno uživati naši najmlađi. Sastoji se od dva zasebna djela: Diznilend parka i Diznijevog studija. U okviru parka nalaze se vozići, šuma začarane snežane, zamak iz bajke, kuća straha, brod za krstarenje, letjelice i svemirski brodovi, gusarske pećine, itd. Također, možete naći razne kafiće, hotele ili restorane. Uđite u čarobno kraljevstvo gdje možete ploviti s gusarima, istražiti egzotične dzungle, uživati u raznim bajkama, ronite pod vodom ili sa čudesnom raketom letite do zvijezda – to vam sve nudi Disneyland. Disneyland u Parizu postoji vec 17 godina.

Muzej Louvre
Muzej Louvre je jedan od najvećih muzeja u ljudskoj istoriji. To jer također i jedan od najposjećenijih muzeja ikada. Izgrađen u obliku potkovice, Louvre je predstavljao najdužu zgradu u Evropi, koja se protezala dalje od tri Eiffelova tornja položene u nizu, jedna iza druge. U njemu se nalazi 65,300 umetničkih djela, a procjenjuje se da bi posjetiocima trebalo pet nedelja da bi na odgovarajuci način mogli vidjeti sva djela. Novi ulaz u muzej Louvre, La Pyramide, postao je gotovo isto toliko popularan kao i sam muzej. Piramidu je dizajnirao američki arhitekta rođen u Kini I.M. Pei., a izgradnju je naručio pokojni francuski predsjednik Miteran.

Međutim, šta raditi ako nemožete putovati zbog obaveza ili manjka sredstava?
U tom slučaju, preporučujemo vam da probate napraviti nešto od čuvene francuske kuhinje. Čuvena Francuska juha od luka ce vas zadiviti, i upravo vam nju predstavljamo. Ova juha je prilično zdrava, ukusna. Ovu juhu možete pronaći na većini restorana kod nas i kada je probate shvaticete zasto baš upravo pisemo o njoj.