Šta je maderoterapija?

Anticelulit masaža, anticelulit tretman… – to su sve drugačiji nazivi za jednu istu metodu a ona se zove maderoterapija. Maderoterapija je relativno nova metoda koja je osvojila čitavu planetu. Možda se pitate zbog čega je to tako?

Pre svega, niko ne želi da ima masne naslage i celulit, na bilo kom delu tela. Kod nekih osoba se naslage gomilaju na samo jednoj regiji (zadnjica, butine, stomak…), dok je kod drugih to ravnomerno raspoređeno. Kako god to bilo, ne izgleda lepo i želimo da se rešimo narandžine kore i masnih ćelija. Šta je u stvari, celulit? To su masne naslage, koje se formiraju ispod površinskog sloja kože. Postoji nekoliko stepena celulita, pa ako ste zašli u onaj poslednji, ipak i tu ima nade, jer maderoterapija zapravo razbija celulit.

Žene su sklonije da celulit dobiju, ili kako se on popularno naziva, narandžina kora. Naziv potiče od toga što koža zaista deluje kao pomorandža, izborana, sa belim linijicama… – sve u svemu, nešto što ne želite da imate na svom telu i čega što pre želite da se rešite.

Muškarci, naravno, takođe imaju celulit, ali je razlika u tome što je njihova koža deblja, pa se masne naslage manje vide, a i fiziološki je tako da se kod jačeg pola celulit teže formira nego kod žena.

Mnoge dame bi otišle na tretman maderoterapije, ali se pitaju, da li razbijanje celulita boli? Najtačniji odgovor bi bio da je možda tretman blago neprijatan, za ljude koji imaju nizak prag bola i preosetljivi su. I to što smo naveli, da je blago neprijatan, važi samo za početak. Osoba se veoma brzo navikne na rad terapeuta, pa se isto tako može kazati da od stručnosti masera zavisi i vaš osećaj ugodnosti ili nelagodnosti.

Ukoliko se koriste sva potrebna sredstva, kao što je ulje za maderoterapiju, onda će tretman biti zaista prijatan. Ulje ima ulogu da ublaži kontakt između oklagije i tela, a i da smanji napor koji ulaže terapeut. Tako oklagije lakše klize preko tretiranog dela tela, i ne oseća se nikakav bol.

To važi i kada se masira vrat, lice, stomak, zadnjica, butine, bilo šta.

oklagije za maderoterapiju
oklagije za maderoterapiju

Maderoterapija je metoda koja služi da oblikujete svoje telo onako kako vi to želite. Potiče iz Latinske Amerike, i da li vas čudi što baš iz tog dela sveta? Naime, poznato je da Brazilke imaju najprivlačnije pozadine, tako da možda baš koriste metodu maderoterapije.

Vrlo je interesantno da maderoterapija daje rezultate vrlo brzo. Niko ne želi da počne sa tretmanima, i da mora da dolazi nebrojeno puta da bi se videli prvi uspesi. Kod maderoterapije, već nakon tri do pet tretmana, primećuje se razlika.

To možemo da vidimo na osnovu slika pre i posle, jer se mnoge klijentice slikaju, pa se jasno može uporediti razlika.

Vrlo je dobro što se maderoterapijom može tretirati bilo koji deo tela. Na primer, to može da bude lice. Svi smo svedoci da se lice opušta kako prođe četrdeset godina, a kod nekih i pre, recimo, oko trideset pete. Jednostavno, koža gubi kolagen i elastin, i obrazi počinju da padaju, tako da se stvara i onaj ružni podbradak…

Sve je to normalno i prirodan je proces starenja, ali ipak želimo da to što više usporimo, i da izgledamo mlađe barem pet godina, ako je moguće. Sa maderoterapijom jeste moguće, jer ona tretira sve – lice može da se masira na pravilan način, čime se postiže određen tonus mišića, što je vrlo važno za konture lica.

Isto tako i vrat. Vrat veoma brzo ostari, kod svih osoba, pa ako ne znate koliko neko ima godina, upravo po vratu možete skoro tačno da pogodite. Mnoge poznate ličnosti su operisale sve što su mogle – podigle očne kapke, napumpale jagodice i usne, ubacile razne filere i botoks, ali jedino što se skoro nikako ne može sakriti je upravo vrat.

Na vratu postoje bore, koje su vrlo malo izražene kada imamo manje godina, ali kako vreme prolazi, one postaju sve izraženije. Već posle četrdesete, one su dobro usečene u tkivo, tako da se jasno vide. Maderoterapija može da pomogne da se ovaj proces uspori, koliko god je to moguće.

Oklagije za maderoterapiju

Oklagije za maderoterapiju se samo tako zovu, inače nemaju nikakve veze sa kuhinjskim priborom. Obično ih ima oko deset u setu, i svaka je za određeni deo tela. Jasno je da sa istom oklagijom nećemo masirati lice i stomak ili zadnjicu.

Set oklagija čine anatomski oblikovani alati, koji su baš prilagođeni delovima tela. Za lice se upotrebljavaju oklagije namenjene fizionomiji lica, dok će za butine biti korištene veće oklagije, drugačije dizajnirane, i naravno da će pritisak biti jači, a bez bola, ponovo.

Maderoterapija daje veoma brze rezultate, tako da je popularna širom sveta, a odnedavno i kod nas. Niko ne želi da čeka na prve rezultate jako dugo vremena, i svi žurimo da se dodatno motivišemo tako što ćemo skinuti koji kilogram i polako počinjati da stvaramo figuru o kakvoj smo sanjali.

Maderoterapija zapravo i jeste metod oblikovanja tela, pošto na tretman često dolaze osobe koje imaju savršen oblik, ali samo jednu kritičnu tačku. To može da bude bilo šta i zaista je individualno. Na primer, neko ima normalnu težinu, ali je stomak veći, usled masnih naslaga koje se gomilaju baš tu. To može da bude zbog previše sedenja na poslu, u automobilu, itd. Zbog ovakvog načina života strada i zadnjica, koja takođe nakupi masne naslage, pa je neophodno da se dobije njen pravilan oblik.

Isto tako, vrlo nam je važno kada dođe leto, kako ćemo izgledati u kupaćem kostimu. Stoga je najbolje što pre krenuti sa razbijanjem celulita, a maderoterapija je najučinkovitija metoda za tu svrhu. Kada dobijete rezultate nakon prvih tretmana, motivacija postaje sve veća i veća.

Za maderoterapiju kao anticelulit tretman, koriste se ulja, koja upravo pomažu tome da masaža ne boli, nego da bude ugodna i eventualno blago neprijatna, ali to je samo u početku, dok se osoba ne navikne na metodu rada terapeuta.