Što je hho generator?

HHO generator je uređaj koji služi za proizvodnju HHO plina (Brownov plin, plin praskavac) procesom elektrolize, koji potpomaže efektivnijem izgaranju goriva u motoru. Time radi uštedu na potrošnji goriva, produžuje vijek trajanja motora i čini vaš motor ekološki podobnim. Postoji više vrsta hho – uređaja koji rade na sličnom ili istom principu, ovdje se specijaliziramo za HHO – generator sa suhom ćelijom.

Princip rada HHO generatora sa suhom ćelijom (ukratko)

Nakon što el. energija iz akumulatora u autu dođe do elektroda HHO generatora, počinje proces elektrolize te se iz vode razdvajaju elementarne čestice vodika i kisika. Time nastaje tzv. HHO plin (Brownow plin) koji se dovodi do usisa na motoru gdje se miješa sa gorivom i izgara u cilindru nakon čega se pretvara u vodu. Zbog izgaranja goriva, dolazi do naglog povećavanja temperature u motoru, međutim voda svojim svojstvom hlađenja spušta temperaturu motora te je drži u normalnim granicama. To smanjenje temperature produžuje vijek trajanja motora jer je zaštićen od nepotrebnog pregrijavanja. Na kraju tog procesa voda se pretvara u vodenu paru koja se na ispušnoj cijevi ponovno vraća u tekuće stanje i pušta u okoliš.
Tokom ispuha, vodena para se također miješa sa uobičajenim štetnim plinovima goriva (ugljikov i dušikov dioksid) iz motora te smanjuje njihov štetni učinak na okoliš. Prema tome, čak i u stadiju ispuha, voda pruža dodatne beneficije pročišćavanja nusproizvoda nastalih izgaranjem goriva. To osigurava veće ekološke prednosti i uz to povećava učinkovitost vašeg motora.

Primjene HHO generatora

HHO generator se može koristiti kao tzv.booster sa svakim motorom s unutarnjim izgaranjem bez obzira na vrstu goriva: benzin, dizel, plin. Znači brodski motori, agregati, pumpe, traktori i sl. Također može se koristiti u centralnom grijanju al o tome više malo kasnije.

Par beneficijia motora sa HHO – generatorom:

  • Cijena
  • Smanjena potrošnja goriva
  • Jednostavno održavanje
  • Prolazi tehnički pregled bez problema
  • Produžava vijek trajanja motora
  • Smanjene emisije CO2
  • Efektivniji rad motora
  • Smanjenje troškova motornog ulja
  • HHO sistem ne utječe na ostale komponente motora, zbog veličine lako se nađe mjesto za njega.

www.hho-sistem.com