Zarada na Internetu pomocu Google Adwords

Ako zelite zaraditi na internetu i putem Vase internet stranice, najvaznije je privuci potencijalne kupce. Kako bi to mogli, Vasa stranica mora biti dobro pozicionirana na pretrazivacima za sto treba i po nekoliko mjeseci.

U medjuvremenu mozete privuci potencijalne kupce tako da objavite reklamu na jednom od najacih pretrazivaca a to je Google pomocu Google Adwords reklama. Kada koristite Google Adwords placate samo za one koji su kliknuli na Vasu reklamu i dosli na Vasu stranicu. Ne placate za prikazivanje na Google pretrazivacu. To je poznato kao “pay per click” ili ppc reklamiranje. Ovo je isto tako jedan od najlaksih nacina da izgubite dosta novaca ako neznate kako pravilno sloziti reklamu.

Evo nekoliko korisnih savjeta kako izvuci najvise od Google Adwords reklame:

1. Pocnite tako da drzite “bid” nizak. Bolje imati samo nekoliko klikova i manju prodaju nego izgubiti puno novaca.
2. Drzite dnevni budzet nizak. Preporuka oko $5 po danu dok ne vidite ako je kampanja profitabilna ili ne.
3. Slozite nekoliko reklama po kljucnim rijecima.
4. Testirajte razlicite reklame. Google ce dati prednost onoj reklami koja privuce veci broj ljudi, a time ce se vasi troskovi po kliku smanjiti.
5. Kljucne rijeci moraju biti dobro odabrane. Rijec kao “muzika” ce privuci mnogo posjetitelja na vasu stranicu, ali mozda nece imati efekta za prodaju.
6. Ako vas “clicktrough rate” nije najmanje 1% preporucamo promjeniti reklamnu poruku ili promjeniti kljucne rijeci.
7. Dok slazete reklamnu poruku razmisljajte na nacin potencijalnog kupca kojeg planirate privuci da kupi Vas proizvod ili uslugu.

Reklamiranje na Google pretrazivacu moze biti dobar nacin zarade novaca na internetu. Ako posjedujte internet stranicu mozete i zaraditi tako da objavite Google-ove reklame na Vasoj stranici ( Google Adsense ).

Kako bi Vam pomogli da zapocnete Vas Internet Biznis pozivamo Vas da upisete tecaj internet marketinga i o  Zaradi na Internetu na zarada.waystomakemoney.biz